Aanvullende update macOS 10.14.5 verschenen, lost problemen met T2-chip op

Apple heeft een update voor macOS 10.14.5 uitgebracht. Deze lost problemen met de T2 beveiligingschip in de MacBook Pro op. macOS 10.14.5 verscheen op 13 mei al voor iedereen, maar er bleken problemen met de firmware van de beveiligingschip. Het gaat dus om een aanvullende update.

Aanvullende update macOS 10.14.5

Sinds macOS 10.14.5 is verschenen blijken er wat problemen met de 15-inch MacBook Pro’s die voorzien zijn van een T2 beveiligingschip. Apple raadt alle eigenaren van een dergelijke MacBook aan om de aanvullende update te installeren. Het is nog onduidelijk om welk probleem het gaat, maar het zou iets met de firmware te maken hebben. De T2-chip zit overigens ook in de Mac mini 2018.


Je kunt deze aanvullende update installeren via de supportpagina van Apple of via de Systeemvoorkeuren van de Mac. De T2-beveilingschip regelt onder andere de werking van de Touch ID-vingerafdruksensor en zorgt ook voor andere beveiligingsfuncties.

De T2-chip zit in de volgende modellen:

De eerder verschenen algemene update naar macOS 10.14.5 is voor iedereen interessant, omdat het AirPlay 2 toevoegt en de eisen verscherpt voor ontwikkelaars die apps buiten de Mac App Store om uitbrengen. Daarmee is de kans op malware een stuk kleiner geworden. De ondersteuning voor AirPlay 2 houdt in dat je nu video’s, foto’s, muziek en meer kunt delen vanaf je Mac naar een televisie die geschikt is voor AirPlay 2.

Apple T2 chip

AirPlay 2 is nu namelijk ook beschikbaar op de nieuwste Samsung tv’s en dankzij deze Mac-update kun je de content nu naar deze televisies streamen. Verder heeft Apple ook de audio-latency op MacBook Pro-modellen uit 2018 verbeterd.

Alle details lees je in ons eerdere artikel over macOS 10.14.5.

Bekijk ook

macOS Mojave 10.14.5 verschenen: AirPlay 2 toegevoegd

Apple heeft macOS Mojave 10.14.5 uitgebracht. Deze update voegt AirPlay 2 toe en verscherpt de eisen voor ontwikkelaars die apps buiten de Mac App Store uitbrengen. Daarmee is de kans op malware een stuk kleiner geworden.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen.

macOS

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.