WWDC 2019 keynote uitnodiging media

Apple nodigt media uit voor WWDC 2019 keynote op 3 juni

Apple onthult iOS 13 en meer

Apple heeft de officiële uitnodigingen verstuurd voor de keynote op WWDC 2019. De datum van 3 juni stond al bekend, nu is ook voor de media zeker wie er in de zaal mag aanschuiven. De uitnodiging was voorzien van een eenhoorn, in dezelfde stijl als de eerdere uitnodigingen voor WWDC 2019.

WWDC 2019 uitnodigingen voor de media

De keynote van WWDC 2019 vindt plaats op 3 juni 2019, dus over iets meer dan twee weken. Die datum was al geruime tijd geleden bekendgemaakt. Nu zijn ook de uitnodigingen verstuurd voor de media. Zij kunnen tijdens de 30e editie van de Worldwide Developers Conferentie getuige zijn van alle aankonidingen. Het vindt plaats om 10 uur ‘s ochtends Pacific Time in het McEnery Convention Center in San Jose, Californië. Ze krijgen de eerste blik te zien op software-updates zoals iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 en tvOS 13. Maar niet getreurd, want ook jij kunt live getuige hiervan zijn aan gezien Apple zoals gewoonlijk een livestream uitzendt.


Apple stuurde eerder al uitnodigingen rond met onder andere een skelet en een robot. Nu is daar een neon-uitvoering van een eenhoorn aan toegevoegd in dezelfde stijl. Wil je een wallpaper in WWDC 2019-stijl, dan zijn die natuurlijk ook al te downloaden.

WWDC 2019 keynote uitnodiging media

Het is goed mogelijk dat Apple tijdens het event ook de high-end Mac Pro laat zien, die nog in ontwikkeling is. Nieuwe MacBooks zijn wat minder geloofwaardig geworden nu Apple net de nieuwste MacBook Pro’s met 8-core processor heeft onthuld.

Apple kondigde in maart al de data aan van WWDC 2019. Net als voorgaande jaren vindt het gebeuren plaats in het McEnery Convention Center in San Jose, Californië. Dit is de derde keer dat Apple hier neerstrijkt. Voorheen was WWDC altijd in San Francisco. Ontwikkelaars konden voor $1.599 een ticket kopen en moesten daarvoor meedoen aan een verloting, die overigens niet altijd helemaal willekeurig lijkt. Sommige ontwikkelaars blijken jaar op jaar de mazzel te hebben om te worden ingeloot. Daarnaast krijgen 350 scholieren en studenten de mogelijkheid om aanwezig te zijn. Zij kunnen gratis naar binnen en kunnen gratis overnachten op San Jose State University, zodat ze niet te maken hebben met de exorbitante hotelprijzen tijdens het event.

Ongeveer 5.000 ontwikkelaars zullen WWDC 2019 bezoeken en daarnaast is er nog een veel grotere groep die van de gelegenheid gebruik maakt om naar Silicon Valley af te reizen om erbij te zijn. Wie niet is ingeloot kan echter niet de workshops bezoeken en kan ook geen vragen stellen aan de honderden Apple-engineers die aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Wel kan iedereen de borrels en andere informele events bezoeken en de aanwezigheid van zoveel iOS-ontwikkelaars gebruiken om te netwerken.

Lees ook onze WWDC 2019 verwachtingen, zodat je een idee krijgt wat er ongeveer wordt aangekondigd (let op: spoiler alert!).

Wat kun je van iCulture verwachten?

apple keynoteBij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Het event start op maandag 3 juni om 19:00 Nederlandse tijd en zal zoals gebruikelijk via een livestream te volgen zijn. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.