‘Aantal iOS 6-gebruikers stijgt fors door Google Maps’ (update)

Uit statistieken van reclamebedrijf MoPub blijkt dat het aantal iOS 6-gebruikers met 29 procent is gestegen door Google Maps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google MapsNadat veel iOS-gebruikers klaagden over de nieuwe Apple-kaartendienst in iOS 6, riepen een aantal mensen die iOS 5 nog hadden geïnstalleerd dat ze wilden wachten met upgraden totdat Google Maps een eigen app had. Deze groep iOS 5-gebruikers was kennelijk groot, zo blijkt uit statistieken van reclamebedrijf MoPub dat cijfers heeft over in totaal 12.000 applicaties. In het weekend na verschijning van Google Maps zou het aantal iOS 6-gebruikers met 29 procent zijn gestegen.

Hoewel de statistieken niet alle iOS-apps beslaan, geven ze met 12.000 apps wel een goed beeld van de huidige staat van iOS 6-installaties. Dat Google Maps inmiddels al op veel iPhones geïnstalleerd staat, was laatst al duidelijk. Volgens Google werd de app binnen 48 uur 10 miljoen keer gedownload. MoPub heeft niet aan gebruikers gevraagd of Google Maps reden was om te upgraden, maar aangezien de timing lijkt dit aannemelijk.

De statistieken staan wel haaks op eerdere data van Chitika. Dit onderzoeksbureau concludeerde dat slechts 0,2 procent van de iDevices vlak na de verschijning van Google Maps werd bijgewerkt naar iOS 6. Hoewel de percentages van MoPub ook pas echt beginnen te stijgen in het weekend, was de groei bij hun wel groter rond datzelfde moment.

iOS 6 Google Maps

MacRumors trekt een interessante conclusie uit de afwijkende cijfers van Chitika en MoPub: Chitika heeft enkel een meting gemaakt van Amerikaanse en Canadese gebruikscijfers, terwijl MoPub wereldwijd actief is. De cijfers zouden van elkaar kunnen verschillen omdat MoPub de introductie van de iPhone 5 in China heeft meegepikt. Op de iPhone 5 staat standaard iOS 6 geïnstalleerd. Dit zou er op wijzen dat Google Maps niks met het grotere iOS 6-gebruikerspercentage te maken heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, google, ios 6, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.