British Airways geeft iPads aan alle piloten

Britse luchtvaartmaatschappij British Airways deelt iPads uit aan al zijn 3.600 piloten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

British AirwaysVliegmaatschappij British Airways gaat aan al zijn 3.600 piloten iPads aanbieden. De iPads laten piloten vluchtinformatie en passagiersdetails bekijken die in real-time worden bijgewerkt. Ook moeten de iPads het makkelijker maken om met de communicatietoren te spreken tijdens een landing. Dit is niet de eerste keer dat British Airways iPads uitdeelt aan personeel: stewards, stewardessen en personeel op luchthavens zouden sinds november 2011 ook al zo’n tweeduizend iPads gebruiken.

British Airways is voor het iPad-initiatief in totaal 8,1 miljoen dollar (ongeveer 6,1 miljoen euro) kwijt. Naast communicatie met personeel op luchthavens is het nog niet duidelijk waar de iPads verder voor gebruikt zullen worden.

Vliegmaatschappijen lijken over het algemeen enthousiast over de iPad. In juni dit jaar verving de Aziatische maatschappij Scoot Pte nog alle televisies in vliegtuigen met iPads, waardoor het algemene gewicht van een vliegtuig met 7 procent daalde. Het Nederlandse Transavia besloot om alle papieren in het vliegtuig te vervangen met iPads tijdens een proef. Het lijkt ons een kwestie van tijd tot Flight Control wordt gebruikt bij trainingen van personeel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2012, 14:21
Categorie Achtergrond
Onderwerp vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.