iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Apple verwijdert AppShopper-app uit App Store vanwege regel 2.25

Apple heeft de AppShopper-app verwijdert uit de App Store. De app overtrad regel 2.25, waarin staat dat je geen andere apps dan die van jezelf mag promoten.

appshopper iphoneAfgelopen september kondigde Apple aan dat het niet langer mogelijk was om apps te maken, die verwarring wekken met de App Store. AppShopper, de app van Arnold Kim, is het eerste prominente slachtoffer geworden van deze regel. Kim bevestigt dat zijn app is verwijderd uit de App Store omdat regel 2.25 van de ontwikkelaarsvoorwaarden is overtreden. Daarin valt te lezen:

Apps that display Apps other than your own for purchase or promotion in a manner similar to or confusing with the App Store will be rejected

Toen de regel van kracht werd, werd gevreesd voor apps als AppStart en AppsGoneFree, die de App Store in kaart proberen te brengen of een overzicht van kortingen geven. Beide apps zijn nog verkrijgbaar, maar we verwachten dat dat niet lang meer zal duren.

Veel mensen dachten dat de nieuwe maatregel vooral bedoeld was voor de appvariant van ‘linkfarms’, apps die waren volgepropt met linkjes naar apps om snel geld te verdienen. Maar daarbij denk je misschien niet meteen aan AppShopper, de app van de gelijknamige site. Je kon met de app prijsveranderingen volgen, koopjes bekijken en verlanglijstjes maken. De app was al sinds september 2010 in de App Store aanwezig. Het handige van de website is dat je precies kunt zien wanneer er updates en prijswijzigingen van apps zijn geweest. Je kunt dan meteen inschatten of een ontwikkelaar zijn app actief onderhoudt en of een koopje écht bijzonder is, of dat de app al tientallen keren gratis is gemaakt. Gelukkig bestaat de website nog wel, om deze informatie na te trekken.

Overigens: Apple kocht vorig jaar de dienst Chomp, gericht op het ontdekken van nieuwe apps. Die app zou onder de huidige voorwaarden ook niet meer zijn toegestaan in de App Store. Zelf probeert Apple met lijstjes en aanbevelingen de rol van appadviseur naar zich toe te trekken.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2012, 7:50
Categorie Apple
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.