iOS 9.3 met 3D Touch op de Instelllingen-app.

Dit zijn 9 kleine verbeteringen in iOS 9.3 die je waarschijnlijk nog niet kende

iOS 9.3 is vanaf nu voor iedereen beschikbaar, maar wat voegt deze nieuwe versie van het besturingssysteem eigenlijk toe? In dit overzicht focussen we ons op 9 kleinere en minder bekende verbeteringen die je misschien over het hoofd hebt gezien.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 9.3

Iedereen kan sinds gisteravond aan de slag met iOS 9.3, de nieuwe versie van het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPod touch. Naast het toevoegen van Night Shift, het herzien van de Gezondheid-app en het beveiligen van Notities met Touch ID zijn er ook allerlei kleine verbeteringen doorgevoerd. In dit artikel richten we ons op deze functies, die je misschien wel over het hoofd hebt gezien.

#1 Klaslokaal-app (Classroom) nu beschikbaar in App Store

Scholen die de iPad in de klas gebruiken kunnen vanaf nu de gloednieuwe Klaslokaal-app downloaden, die voorheen bekend stond als Classroom. De app staat dus niet standaard geïnstalleerd, en zul je gratis uit de App Store moeten downloaden. Met Klaslokaal wordt het voor docenten gemakkelijker om de iPads van leerlingen te beheren en te kijken waar ze op dat moment mee bezig zijn. In het onderstaande artikel lees je alles over deze nieuwe educatieve app.

#2 Ondersteuning voor Dolby Digital Plus toegevoegd

Ook nieuw in iOS 9.3 is ondersteuning voor video’s die gecodeerd zijn met Dolby Digital Plus. Als je een Apple Lightning Digital AV adapter hebt, kun je deze gebruiken om het geluid van Dolby Digital Plus-audiostreams naar meerdere speakers tegelijk te sturen dankzij de ondersteuning voor meerkanaalsuitvoer.

#3 Meer kleine verbeteringen voor Notities

De grote vernieuwing voor de Notities-app is de ondersteuning voor de Touch ID-sensor, maar er is meer. Zo kun je al je notities nu sorteren op alfabetische volgorde, of op de volgorde van aanmaak- of bewerkingsdatum. Ook kun je nu sneller een extra tekengebied openen en is er een nieuwe checklistknop toegevoegd om sneller een lijst aan te kunnen maken. Houd een afbeelding of bijlage ingedrukt om er een miniatuurweergave van te zien. Als je een geëxporteerd Evernote-bestand ingedrukt houdt kun je de inhoud ervan rechtstreeks naar Notities importeren. Ook kun je nu kiezen of de foto’s en video’s die je vanuit Notities maakt wel of niet opgeslagen worden in Foto’s.

iPad-Pro-met-Apple-Pencil

#4 iBooks ondersteunt de Apple Pencil

iPad Pro-gebruikers met een Apple Pencil kunnen deze vanaf nu ook gebruiken in iBooks. Handig om bepaalde stukken tekst te markeren bijvoorbeeld, zodat je ze later gemakkelijk terug kunt vinden. Fans van Manga stripboeken kunnen hun voordeel doen met het sneller omslaan van pagina’s en een handige optie om tekst groter weer te geven in dit type boek. Ook kun je gekochte audioboeken vanaf nu delen met gezinsleden als je Delen met gezin hebt ingeschakeld.

#5 Handige functie voor Apple Music afspeellijsten

Als je voor iOS 9.3 een nummer aan een Apple Music-afspeellijst wilde toevoegen, moest deze eerst in je bibliotheek staan. Dat is vanaf nu niet meer nodig, wat je Apple Music-catalogus weer iets overzichtelijker maakt. Ook kun je muziekvideo’s voortaan schermvullend bekijken op de iPad en zie je bij het albumoverzicht welke nummers het populairst zijn. Onlangs stak Apple het Radio-tabblad van Apple Music al in een nieuw jasje.

#6 Sla nu gemakkelijk een stilstaand beeld van een Live Photo op

Live Photo’s kun je nu gemakkelijk overzetten naar traditionele stilstaande plaatjes. Dit doe je door op Dupliceer te tikken, en daarna te kiezen om er een stilstaand beeld van te maken. Bovendien kun je Live Photos nu ook via AirDrop en Berichten uitwisselen tussen iOS en OS X.

Smart Keyboard voor de kleinere 9,7-inch iPad Pro.

#7 Nieuwe shortcuts voor externe toetsenborden

Mensen die een extern toetsenbord gebruiken met hun iDevice, kunnen nu verschillende nieuwe shortcuts benutten om makkelijker te navigeren. Gebruik bijvoorbeeld de pijltjestoetsen om door lijsten in Spotlight, Mail en Safari te navigeren. Ook kun je voortaan door de Mail-app scrollen met de spatiebalk, en is het scrollen met de spatiebalk vloeiender gemaakt in Safari.

#8 Open de bijbehorende app direct vanuit Wallet

De Wallet-app heeft nieuwe icoontjes gekregen, die je kunt selecteren om direct de app te openen bij een kaart die in Wallet is opgeslagen. Dit maakt het makkelijker om snel tussen Wallet en de juiste app te schakelen.

Move from Android-app.

#9 Overstappen van Android naar iOS is makkelijker

Apple wil natuurlijk dolgraag dat Android-gebruikers de overstap maken naar een iPhone of iPad. Daarom hebben ze de Stap over op iOS-app in het leven geroepen, die dit overstapproces gemakkelijker moet maken. Tijdens het overstappen geeft deze app nu suggesties voor iOS-apps op basis van apps die je eerder op je Android-toestel gebruikte.

Op zoek naar de grote vernieuwingen van iOS 9.3? Neem dan een kijkje in ons onderstaande overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 april 2016 om 18:42
Onderwerp
Categorie
iOS
30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.