iPhone 11-serie toont waarschuwing bij niet-origineel scherm

De iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) zullen een waarschuwing vertonen als er een niet-origineel scherm is gebruikt voor de reparatie. Er verschijnt een melding "Unable to verify this iPhone has a genuine Apple display" bij het onderdeel Instellingen > Algemeen > Info.

iPhone 11 waarschuwing voor niet-origineel scherm

Apple heeft de maatregelen aangekondigd in een nieuw supportartikel ‘About genuine iPhone displays’. Daarin is te lezen dat het alleen verschijnt bij de nieuwste modellen. In de releasenotes van iOS 13.1 werd er ook al melding van gemaakt, waarin werd aangegeven dat het met de komst van iOS 13.1 is ingeschakeld. Het betekent niet dat je iPhone er onbruikbaar van wordt, het is alleen bedoeld om je te informeren. De melding verschijnt ook op het ontgrendelscherm, tot 4 dagen nadat het toestel is gerepareerd en weer in gebruik is genomen. In de Instellingen-app blijft de melding 15 dagen actief.


Daarnaast kun je nog een extra notificatie in beeld krijgen, om duidelijk te maken dat de device-informatie is bijgewerkt. Dit houdt in dat de informatie die in het toestel wordt opgeslagen voor diagnostische doeleinden en servicebeurten wordt bijgewerkt. Apple’s eigen reparatiemedewerkers kunnen dan in één oogopslag zien dat het scherm niet origineel is.

iPhone 11 niet-origineel scherm

Verder waarschuwt Apple voor de gevaren van niet-officiële schermen en het inschakelen van niet-gecertificeerde reparateurs. Zij maken vaak gebruik van niet-originele onderdelen en dat kan ervoor zorgen dat de multitouch-functie of True Tone minder goed werkt, waardoor je een mindere ervaring hebt. Het zou ook kunnen leiden tot een ongewenst snel leeglopende batterij, onjuiste kleurcorrectie, helderheid die niet op het hele schermoppervlak hetzelfde is en meer ongemakken.

Apple waarschuwt al langer voor niet-originele batterijen, waardoor de Batterijconditie niet meer uit te lezen is. Ook op de iPhone 11-serie kun je de waarschuwing krijgen. Om te zorgen dat mensen meer opties hebben om een iPhone-reparatie te laten uitvoeren (ook in gebieden waar je wat minder keuze hebt), is Apple in augustus begonnen met een speciaal programma. Onafhankelijke reparatieshops kunnen daarmee de beschikking krijgen over originele onderdelen, hulpmiddelen, training en meer. Normaal krijgen alleen Apple Authorized Service Providers deze ondersteuning.

Bekijk ook

Apple gaat reparatiebedrijven ondersteunen met speciaal programma voor originele onderdelen

Apple gaat het bedrijven makkelijker maken om reparaties uit te voeren. Kleine en grote bedrijven krijgen van Apple de juiste geschikte onderdelen, die ook beschikbaar zijn voor de huidige erkende partijen.

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: mogelijkheden, specificaties, prijzen en meer. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwere iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen. De iPhone 11 is in 2020 opgevolgd door de iPhone 12.

iPhone 11

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.