Gerucht: ’16-inch MacBook met nieuw toetsenbord komt eind oktober’

Apple gaat nog deze maand de nieuwe 16-inch MacBook Pro uitbrengen, zo weten bronnen te melden. Hoewel we al over de helft van de maand zitten, ligt er toch nog iets in het verschiet.

Zit je met smart te wachten op de nieuwe 16-inch MacBook Pro waar al een tijd over gespeculeerd wordt? Dan is er nu mogelijk goed nieuws. Volgens Digitimes komt deze 16-inch MacBook Pro nog steeds eind oktober beschikbaar. Digitimes baseert zich daarbij op bronnen bij de productieketen. Ook andere details zijn bekend.

‘Release 16-inch MacBook Pro eind oktober’

Bronnen melden dat de productie van dit nieuwe model inmiddels al gestart zou zijn. Quanta Computer zou verantwoordelijk zijn voor dit model, dat voor Apple nu al MacBooks maakt. We verwachten dat dit nieuwe model dunnere schermranden krijgt, waardoor de behuizing nagenoeg hetzelfde kan blijven ten opzichte van de 15-inch MacBook Pro. Ook krijgt dit model een nieuw schaartoetsenbord.

Het is niet ondenkbaar dat Apple een nieuw toetsenbordmechanisme op een dergelijk nieuw model voor het eerst toepast. De 16-inch MacBook Pro is vermoedelijk vooral voor professionals en heeft daardoor een hoger prijskaartje. Apple kan daarmee het nieuwe toetsenbord onder de eerste gebruikers beschikbaar stellen, voordat er in de eerste helft van 2020 meer MacBooks met nieuw toetsenbord op de markt verschijnen.

Bekijk ook

Dit verwachten we van de nieuwe 16-inch MacBook Pro

Apple werkt achter de schermen druk aan een nieuwe MacBook Pro 16-inch. De geruchten volgen elkaar in rap tempo op, maar wat zijn de verwachtingen van dit nieuwe model en wat weten we nu al? Dit zijn onze MacBook Pro 16-inch verwachtingen.

Verder beweert Digitimes dat de 16-inch MacBook Pro de nieuwste Coffee Lake Refresh- of Ice Lake-processors van Intel krijgt. In hoeverre dat waar is valt nog te bezien, aangezien de Ice Lake-serie nog niet beschikbaar is voor dergelijke krachtige MacBook Pro-modellen.

Hou er rekening mee dat Digitimes het lang niet altijd bij het juiste eind heeft, helemaal als het gaat om releasetiming. Toch is het zeker niet ondenkbaar dat de MacBook Pro nog deze maand uit komt. Hoewel de kans op een Apple-event in oktober vrij klein is, verwachten we wel nog enkele aankondigingen. De 16-inch MacBook Pro past daar heel mooi bij.

Bekijk ook

Verwachtingen voor Apple in oktober: van MacBook Pro tot AirPods Pro

Apple brengt in oktober vaak nieuwe producten uit. Wat zijn de verwachtingen van Apple in oktober 2019? Komt er nog een event aan of gaat Apple de aankondigingen anders aanpakken? In deze vooruitblik op Apple's oktober aankondigingen lees je wat ons te wachten staat.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.