16-inch MacBook Pro.

Gerucht: ’16-inch MacBook met nieuw toetsenbord komt eind oktober’

Apple gaat nog deze maand de nieuwe 16-inch MacBook Pro uitbrengen, zo weten bronnen te melden. Hoewel we al over de helft van de maand zitten, ligt er toch nog iets in het verschiet.

Zit je met smart te wachten op de nieuwe 16-inch MacBook Pro waar al een tijd over gespeculeerd wordt? Dan is er nu mogelijk goed nieuws. Volgens Digitimes komt deze 16-inch MacBook Pro nog steeds eind oktober beschikbaar. Digitimes baseert zich daarbij op bronnen bij de productieketen. Ook andere details zijn bekend.

‘Release 16-inch MacBook Pro eind oktober’

Bronnen melden dat de productie van dit nieuwe model inmiddels al gestart zou zijn. Quanta Computer zou verantwoordelijk zijn voor dit model, dat voor Apple nu al MacBooks maakt. We verwachten dat dit nieuwe model dunnere schermranden krijgt, waardoor de behuizing nagenoeg hetzelfde kan blijven ten opzichte van de 15-inch MacBook Pro. Ook krijgt dit model een nieuw schaartoetsenbord.

Het is niet ondenkbaar dat Apple een nieuw toetsenbordmechanisme op een dergelijk nieuw model voor het eerst toepast. De 16-inch MacBook Pro is vermoedelijk vooral voor professionals en heeft daardoor een hoger prijskaartje. Apple kan daarmee het nieuwe toetsenbord onder de eerste gebruikers beschikbaar stellen, voordat er in de eerste helft van 2020 meer MacBooks met nieuw toetsenbord op de markt verschijnen.

Verder beweert Digitimes dat de 16-inch MacBook Pro de nieuwste Coffee Lake Refresh- of Ice Lake-processors van Intel krijgt. In hoeverre dat waar is valt nog te bezien, aangezien de Ice Lake-serie nog niet beschikbaar is voor dergelijke krachtige MacBook Pro-modellen.

Hou er rekening mee dat Digitimes het lang niet altijd bij het juiste eind heeft, helemaal als het gaat om releasetiming. Toch is het zeker niet ondenkbaar dat de MacBook Pro nog deze maand uit komt. Hoewel de kans op een Apple-event in oktober vrij klein is, verwachten we wel nog enkele aankondigingen. De 16-inch MacBook Pro past daar heel mooi bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2019, 19:25
Bron Bron Digitimes
Via Via MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook pro
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.