macOS Catalina op MacBook

Apple brengt vernieuwde aanvullende update voor macOS Catalina uit

Apple heeft een vernieuwde aanvullende update voor macOS Catalina uitgebracht. Het is een nieuwe versie van de update van 15 oktober, waarin diverse bugs opgelost waren. Zo werd in die versie een probleem opgelost waarbij de Configuratie-assistant bleef hangen tijdens de installatie van Catalina.

21 oktober 2019: Apple heeft de aanvullende update van 15 oktober opnieuw uitgebracht. Het gaat om een hele kleine wijziging, aangezien de releasenotes hetzelfde zijn. De vernieuwde versie is dan ook niet zichtbaar voor gebruikers die de aanvullende update eerder al geïnstalleerd hadden. Wel zit er een klein verschil in buildnummer: de versie van 15 oktober heeft nummer 19A602, terwijl de nieuwe versie 19A603 heeft. Heb je de update eerder al geïnstalleerd, dan hoef je nu dus niets te doen.

Het is daarom nog onduidelijk wat precies het verschil is tussen deze nieuwe versie en die van 15 oktober. De belangrijkste bugfixes in de eerste versie van de aanvullende update zijn een oplossing voor een probleem met iCloud, een verbeterde werking van Game Center en het oplossen van een probleem met de installatie. De complete bugfixes vind je onderaan het artikel.

Oorspronkelijk artikel
Vanavond verschenen iOS 13.1.3 en iPadOS 13.1.3, waarin diverse bugs zijn opgelost. Op de Mac biedt Apple ook een kleine extra update aan. Deze lost problemen op die zich konden voordoen bij de installatie, bij het inloggen op iCloud en bij het gebruik van Game Center. De update is bedoeld voor iedereen met een geschikte Mac. De update zorgt er ook voor dat het installeren betrouwbaarder verloopt op Macs met weinig schijfruimte.


Het gaat hier dus nog niet om macOS Catalina 10.15.1, want die versie bevindt zich nog maar sinds kort in bètatest. Het kan wel een paar weken duren voordat deze test is afgerond. Sommige gebruikers hadden te maken met het probleem dat ze de gebruikersvoorwaarden van iCloud niet konden accepteren als ze met meerdere iCloud-accounts ingelogd waren. Dit leverde uiteraard problemen op. Ook verbetert deze update de betrouwbaarheid bij het opslaan van Game Center-data. Ook in iOS 13.1.3 lost Apple problemen met Game Center op.

Dit zijn de releasenotes van deze aanvullende Catalina-update:

Aanvullende macOS Catalina-update
De aanvullende macOS Catalina-update bevat verbeteringen op het gebied van installatie en betrouwbaarheid en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Deze update bevat:

 • Verbetering van de betrouwbaarheid voor de installatie van macOS Catalina op Macs met weinig schijfruimte
 • Oplossing voor een probleem waarbij tijdens sommige installaties de Configuratie-assistent niet volledig werd doorlopen
 • Oplossing voor een probleem waarbij de iCloud-voorwaarden niet konden worden geaccepteerd wanneer er meerdere iCloud-accounts waren ingelogd
 • Verbetering van de betrouwbaarheid bij het bewaren van Game Center-gegevens wanneer Apple Arcade-games offline werden gespeeld
 • Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 21 oktober: Artikel bijgewerkt na verschijnen van vernieuwde versie van deze update.

  Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

  macOS Catalina

  Lees alles over macOS Catalina, de grote update voor je Mac uit 2019. In deze versie is iTunes voor het eerst vervangen door meerdere losse apps voor je Mac en MacBook. Is jouw Mac niet meer geschikt voor een update, bekijk dan eens ons overzicht MacBook kopen en desktop Mac kopen.

  macOS Catalina
  10 reacties

  Reacties zijn gesloten voor dit artikel.