Gerucht: ’13-inch MacBook Pro met vernieuwd toetsenbord verschijnt eerste helft 2020′

Magic Keyboard ook naar de 13-inch?
Volgens geruchten krijgt de MacBook Pro 13-inch in de eerste helft van volgend jaar een upgrade. Met name een nieuw toetsenbord zou eraan komen.

De MacBook Pro 13-inch krijgt, als het aan bronnen van DigiTimes ligt, een vernieuwd toetsenbord met het opnieuw ingevoerde schaarmechanisme. Een deel van het rapport is in handen van MacRumors.

Zelfde schermformaat, of toch niet?

De kleinere MacBook Pro die nu verkocht wordt heeft een schermdiagonaal van 13,3-inch. Volgens DigiTimes blijft dit zo, maar het zou natuurlijk goed kunnen dat Apple hetzelfde trucje toepast op dit model als op de onlangs geïntroduceerde 16-inch MacBook Pro. Dat zou betekenen dat de afmetingen van de laptop nagenoeg gelijk blijven, maar door dunnere schermranden kan er toch een groter scherm worden ingebouwd.

Bekijk ook

16-inch MacBook Pro officieel aangekondigd: dit is er nieuw

Apple heeft de 16-inch MacBook officieel aangekondigd. Hij vervangt de 15-inch MacBook en is nu de grootste MacBook in het assortiment van Apple, vooral bedoeld voor mensen die grafisch werk doen of graag op een groter scherm films kijken. Hij is verkrijgbaar vanaf €2699.

Op dit moment is het dus nog even gokken wat Apple precies van plan is. Aan de andere kant zou het namelijk ook goed kunnen dat Apple dit dunnere rand-ontwerp nog even gereserveerd houdt voor het duurdere, grotere 16-inch model.

Vlindertoetsenbord en Thunderbolt 3 poorten in MacBook Pro.

‘Nieuw’ toetsenbord in aankomst

Na alle drama rondom het vlindertoetsenbord in verschillende MacBooks besloot Apple om terug te gaan naar wat de meeste klanten fijn vinden: het schaarmechanisme. Het verschil in deze toetsenborden zit onder de toetsen. In het kort zorgt het vlindertoetsenbord voor een dunner profiel, wat esthetisch gezien in Apple’s straatje ligt. Het toetsenbord zou echter te onbetrouwbaar zijn met onder andere toetsen die vast blijven zitten.

In de 16-inch MacBook Pro heeft Apple het ‘oude’ toetsenbord teruggebracht met enkele veranderingen. Het belangrijkste is dat het oude mechanisme weer terug is, en de eerste reviews zijn lovend. Het toetsenbord lijkt voor een groot deel op een die je bij een iMac krijgt. Verder zal dit vernieuwde toetsenbord waarschijnlijk de terugkeer betekenen voor de fysieke escape-knop.

Analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder dit jaar al dat Apple in 2020 met nieuwe toetsenborden op de proppen komt. Dit zou zowel voor de MacBook Pro als voor de MacBook Air gelden.

Voor gebruikers die nu een MacBook met het vlindermechanisme hebben heeft Apple een gratis reparatieprogramma, mocht je problemen ondervinden.

Bekijk ook

MacBook keyboard reparatieprogramma: gratis vervanging door Apple loopt bijna af

Apple is een reparatieprogramma gestart voor het toetsenbord van de MacBook en MacBook Pro. Apple repareert defecte toetsenborden van deze modellen gratis. Kom jij in aanmerking? Hoe pak je het aan? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.