13-inch MacBook Pro 2019 teardown iFixit met toetsenbord.

Gerucht: ’13-inch MacBook Pro met vernieuwd toetsenbord verschijnt eerste helft 2020′

Magic Keyboard ook naar de 13-inch?

Volgens geruchten krijgt de MacBook Pro 13-inch in de eerste helft van volgend jaar een upgrade. Met name een nieuw toetsenbord zou eraan komen.

De MacBook Pro 13-inch krijgt, als het aan bronnen van DigiTimes ligt, een vernieuwd toetsenbord met het opnieuw ingevoerde schaarmechanisme. Een deel van het rapport is in handen van MacRumors.

Zelfde schermformaat, of toch niet?

De kleinere MacBook Pro die nu verkocht wordt heeft een schermdiagonaal van 13,3-inch. Volgens DigiTimes blijft dit zo, maar het zou natuurlijk goed kunnen dat Apple hetzelfde trucje toepast op dit model als op de onlangs geïntroduceerde 16-inch MacBook Pro. Dat zou betekenen dat de afmetingen van de laptop nagenoeg gelijk blijven, maar door dunnere schermranden kan er toch een groter scherm worden ingebouwd.

Op dit moment is het dus nog even gokken wat Apple precies van plan is. Aan de andere kant zou het namelijk ook goed kunnen dat Apple dit dunnere rand-ontwerp nog even gereserveerd houdt voor het duurdere, grotere 16-inch model.

Vlindertoetsenbord en Thunderbolt 3 poorten in MacBook Pro.

‘Nieuw’ toetsenbord in aankomst

Na alle drama rondom het vlindertoetsenbord in verschillende MacBooks besloot Apple om terug te gaan naar wat de meeste klanten fijn vinden: het schaarmechanisme. Het verschil in deze toetsenborden zit onder de toetsen. In het kort zorgt het vlindertoetsenbord voor een dunner profiel, wat esthetisch gezien in Apple’s straatje ligt. Het toetsenbord zou echter te onbetrouwbaar zijn met onder andere toetsen die vast blijven zitten.

In de 16-inch MacBook Pro heeft Apple het ‘oude’ toetsenbord teruggebracht met enkele veranderingen. Het belangrijkste is dat het oude mechanisme weer terug is, en de eerste reviews zijn lovend. Het toetsenbord lijkt voor een groot deel op een die je bij een iMac krijgt. Verder zal dit vernieuwde toetsenbord waarschijnlijk de terugkeer betekenen voor de fysieke escape-knop.

Analist Ming-Chi Kuo voorspelde eerder dit jaar al dat Apple in 2020 met nieuwe toetsenborden op de proppen komt. Dit zou zowel voor de MacBook Pro als voor de MacBook Air gelden.

Voor gebruikers die nu een MacBook met het vlindermechanisme hebben heeft Apple een gratis reparatieprogramma, mocht je problemen ondervinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2019, 20:56
Bron Bron DigiTimes
Via Via MacRumors
Categorie Geruchten
Onderwerpen macbook pro, toetsenbord
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.