16 inch Macbook Pro

16-inch MacBook Pro hands-on: dit vinden de internationale media

Een nieuw Apple-product betekent natuurlijk ook nieuwe hands-on filmpjes van diverse internetpersoonlijkheden. De eerste hands-ons van de 16-inch MacBook Pro staan online en iedereen is natuurlijk reuze benieuwd naar het toetsenbord.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Deze keer laten onder andere Marques Brownlee, Engadget, The Verge en CNET hun licht schijnen op de 16-inch laptop. Apple heeft hen al een paar uurtjes met de nieuwe MacBook Pro laten spelen en de eerste ervaringen daarvan zijn nu online te vinden. Zoals te verwachten richten de meeste van hen zich op het vernieuwde toetsenbord. Maar ook over het scherm en de prestaties wordt het nodige gezegd.

16″ MacBook Pro hands-on door MKBHD

Iedereen kent natuurlijk Marques Brownlee, de youtuber die allerlei techproducten in zijn filmpjes bespreekt en daarmee al bijna 10 miljoen fans heeft verzameld. In onderstaande video zie je wat hij ervan vindt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

16″ MacBook Pro hands-on door The Verge

Volgens The Verge was de 15-inch MacBook Pro uit 2015 de benchmark voor iedereen. Dat was de laatste MacBook die door iedereen werd gewaarderd: hij was krachtig, had een groot toetsenbord, een groot scherm en voldoende poorten. Daarmee zal deze 16-inch MacBook worden vergeleken. Wat poorten betreft grijp je dan behoorlijk mis: er zijn slechts vier plus een koptelefoonaansluiting. Jammer dat er geen SD-kaartslot meer in zit, vindt de reviewer.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het toetsenbord is heerlijk stil, maar nog niet zo stil als een Pixelbook Go. De toetsen zijn ook minder springerig dan op de oudere keyboards. Hij heeft minder travel, maar positief is dat de verlichting niet onder de zijkant van de lampjes door schijnt. Het voelt allemaal stabieler en Apple heeft aangegeven dat ze daar inderdaad hard aan hebben gewerkt. De kapjes op de toetsen zitten er steviger op. Ze zijn ook kleiner, zodat er meer ruimte tussen de toetsen is. Als een toets kapot gaat is deze gemakkelijker te vervangen.

Verder lezen bij The Verge

Mocht je de 16-inch MacBook Pro willen kopen, dan kun je terecht bij Apple en bij je lokale winkel, zoals Amac en bij online winkels zoals Bol.com.

16″ MacBook Pro hands-on door Engadget

Dana Wollman van Engadget dook in de 16-inch MacBook en constateert dat het nieuwe toetsenbord echt fijn is. En daarmee herhaalt ze niet Apple’s marketingpraat, maar dat is wat ze echt meent. Ze maakte een paar typefouten tijdens het testen, maar die hadden niet te maken met vastzittende toetsen. Het schaarmechanisme, zoals wordt gebruikt in het Magic Keyboard, bevalt goed. Er is meer demping en de kapjes op de toetsen zijn ook vernieuwd. De toetsen zijn in vergelijking met het oude schaarmechanisme stabieler, ze wiebelen minder. Ook heeft Apple de indeling van de pijltjestoetsen iets veranderd. Het is nu een omgekeerde T geworden, waardoor ze gemakkelijker op de tast te vinden zijn.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De 16-inch MacBook Pro ziet er duidelijk anders uit dan zijn voorganger. De Escape-toets is terug en de Touch Bar is korter geworden. Het toetsenbord is ook minder vlak als voorheen. Het scherm is groter en de bezels zijn smaller. Apple zegt dat ze respectievelijk 25 en 34 procent kleiner zijn geworden aan de boven- en zijkant. Toch ziet het er niet uit als een laptop met giga-groot scherm.

Verder lezen bij Engadget

16″ MacBook Pro hands-on door CNET

CNET begint met een verhandeling over het toetsenbord in de MacBooks, maar iedereen wil natuurlijk weten: hoe goed bevalt die nieuwe? Apple heeft er een nieuw Magic Keyboard in gestopt, genoemd naar de toetsenborden die al jaren bij de Macs worden geleverd. Het is een maar traditioneler en als het goed is ook betrouwbaarder schaarmechanisme. De knoppen staan verder uit elkaar en zijn ‘snappier’. Ze hebben een ’travel’ van 1mm. Je voelt de knoppen dus echt bewegen. Het betekent echter niet dat we teruggaan naar de oude toetsenborden in de MacBooks. Het zit er ergens tussenin.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je kunt de toetskapjes loshalen en weer terugplaatsen, voor als er een koekje klem is geraakt onder het toetsenbord. Apple’s 15-inch MacBook Pro kreeg nog een verbeterd toetsenbord, maar deze nieuwe heeft een radicaler redesign gekregen.

Verder lezen bij CNET

16″ MacBook Pro hands-on door Marco Arment

Marco Arment heeft zich in het verleden negatief uitgelaten over de toetsenborden in de MacBooks. Over dit nieuwe model is hij alleen maar positief. Twee jaar geleden schreef hij een verlanglijstje hoe Apple de MacBook Pro kon verbeteren en nu komt er langzamerhand iets van. Arment doet enigszins dramatisch door te zeggen dat Apple de Mac jarenlang verwaarloosd heeft en nu eindelijk voor het eerst in jaren laat zien dat ze net zoveel van computers houden als wij. Arment heeft geen video gemaakt, maar probeert zijn enthousiasme in woorden te vatten. Hij zit op een roze wolk. Een fantastisch toetsenbord met Escape-toets, een omgekeerde T voor de pijltjes en een millimeter key travel! Kortom: deze man is blij.

Verder lezen bij Marco Arment

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit begin 2023, voorzien van voorzien van de M2 Pro-chip of de nog krachtiger M2 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in de zomer van 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.