Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Tijdschrift apps voor vakantie

Fraaie tijdschriften voor iPhone en iPad op vakantie

iCulture zet tien mooie tijdschriften voor de iPad en iPhone op een rij. We hebben gekozen voor magazines die iets extra's toevoegen met bijvoorbeeld touchfuncties.

Tijdschrift apps voor vakantie

De iPhone en iPad zijn de ideale reisgenoten. Handig om in je hotelkamer nog snel even het adres van dat museum op te zoeken, of met vermoeide voeten de weg naar het hotel terug te vinden. Is er eindelijk tijd en ruimte voor ontspanning? Een goede gelegenheid om je in een gemakkelijke stoel te nestelen en je virtuele boekenplankje met tijdschriften eens te bekijken. We zetten goede en interessante magazines voor je op rij. In het overzicht staan veel Engelse titels; er bestaan helaas weinig goede Nederlandse tijdschriften meer met verrijkte iPad-content.

Algemeen

Blendle

Blendle Trending 2.0 artikel

Kun je niet kiezen? Dan moet je Blendle meenemen op vakantie! Deze Nederlandse app bevat recente edities van allerlei Nederlandse tijdschriften, van opinie tot lifestyle. Je rekent af per artikel en het mooie is: als je een aantal artikelen uit een bepaald nummer hebt gekocht, mag je de rest gratis lezen. Bij Blendle zit je niet vast aan een bepaald tijdschrift, maar lees je alleen de artikelen die jou interesseren – ongeacht in welk tijdschrift het staat. Je hebt voor het openen van artikelen wel een internetverbinding nodig, maar als je de artikelen in je favorieten zet, kun je ze ook offline lezen.

Leeslounge

Leeslounge ken je misschien nog wel als Bliyoo zoals het eerder heette. Deze tijdschriften app bevat een ruim aanbod aan verschillende Nederlandse tijdschriften en boeken. Je kunt ervoor kiezen om elk tijdschrift los aan te schaffen. Dit kan handig zijn wanneer je alleen op vakantie wil lezen. Ook kunt er ook voor kiezen om voor €9,95 per maand een abonnement af te sluiten waarmee je onbeperkt tijdschriften kunt lezen. Zodra je een tijdschrift wil lezen, wordt deze gedownload op je iPhone of iPad zodat je hem overal kunt lezen. Ook als je geen verbinding hebt met het internet. Twijfel je nog of je een tijdschrift wil kopen dan kun je er voor kiezen om eerst inkijkexemplaar door te lezen zodat je een idee hebt wat er in het tijdschrift staat.

Technologie

WIRED

Wired artikel

Technologieblad WIRED was een van de eerste interactieve iPad-tijdschriften en maakte de hoge verwachtingen meteen waar. Het is nog steeds een van de beste iPad-magazines over technologie. In het magazine van uitgever Condé Nast worden de mogelijkheden van de iPad volop benut. Het blad introduceerde verticaal bladeren in artikelen, dat nog steeds in veel iPad-magazines wordt gebruikt. Daarnaast biedt de iPad-app meer content dan de papieren variant. Voor €3,99 koop je een losse editie. Een jaarabonnement van €19,99 per jaar is goedkoper.

Quest

Quest maakt wetenschap begrijpelijk en je leest er over onderwerpen als geschiedenis, psychologie, techniek en mens & natuur. Ze bespreken elke maand het meest opzienbarende wetenschappelijke nieuws en de spannende gadgets. De app download je gratis, maar om een tijdschrift te kunnen lezen moet je deze aanschaffen. Deze kosten €5,49 per uitgave. Naast de gewone Quest heb je ook de mogelijkheid om andere edities als de Quest psychologie of Quest Historie in de app te kopen en te lezen.

Natuur

National Geographic

National Geographic

We schreven al eerder over National Geographic, maar in dit overzicht mag hij eigenlijk niet ontbreken. Het bekende natuurtijdschrift heeft namelijk een perfect iPad-magazine om je aan te vergapen. National Geographic was dit jaar de grote winnaar van de ‘Oscars voor magazines’, de National Magazine Awards. Het tijdschrift won in de categorie ’tablet magazine’, omdat het volgens de jury alles biedt wat een tabletbezitter maar kan wensen: “diepgaande reportages, fotografie van wereldklasse, mooi design, snelle navigatie, meeslepende interactiviteit en volledige integratie van sociale media”. Daarnaast voegt National Geographic vaak iets extra’s aan hun iPad-magazines toe, zoals een cheetah die over de cover springt. De internationale editie van National Geographic is gewoon in de App Store te vinden en kost €5,49 per nummer. Een abonnement kost €26,99.

Nieuws, opinie en politiek

Vrij Nederland

Vrij Nederland

Net als de papieren Vrij Nederland biedt het iPad-magazine lezers een veelheid aan journalistieke genres: opiniestukken, achtergronden, interviews, reportages en meer. Over het laatste nieuws, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook over kunst en literatuur. Naast het tijdschrift bevat elke editie ook speciale iPad-toepassingen, zoals optimale vormgeving, audio- en videofragmenten en extra beeld. Een los nummer kost €4,99 of €5,99, afhankelijk van het onderwerp. Je kunt ook een proefabonnement op het papieren blad nemen.

Elsevier

Elsevier

Lezers aan de rechterkant van het politieke spectrum lezen over het algemeen liever Elsevier dan Vrij Nederland. De papieren versie van dit opinieblad specialiseert zich in politiek, maatschappij, economie, cultuur en wetenschap. Het iPad-magazine van Elsevier is inhoudelijk identiek aan het originele blad, met uitzondering van de interactieve inhoudsopgave. Niet heel vernieuwend dus, maar wel degelijk. Abonnees kunnen alle content gratis lezen. Een los nummer kost €3,99 tot €5,99 voor speciale edities. Je kunt ook een abonnement afsluiten. In de app vind je niet alleen maar de tijdschriften, maar je kunt er ook de nieuwste artikelen los lezen en het actuele nieuws vind je hier ook.

De Groene Amsterdammer

De Groene Amsterdammer gaat dieper in op alledaagse onderwerpen als politiek, maatschappij, cultuur en literatuur en wil lezers graag aan het denken zetten. De app bevat een archief van 30 uitgaves waardoor je niet zo snel uitgelezen raakt. Verder wordt de app elke week aangevuld met een nieuwe editie. Wanneer je een interessant nummer gevonden hebt, kun je deze aanschaffen voor €4,99 (een regulier nummer) of €5.99 (een dubbelnummer). Het nummer wordt dan gedownload op je iPhone waardoor je hem ook zondere internetverbinding kunt lezen. Handig voor op vakantie!

The New Yorker

The new yorker cover

Je hoeft niet in New York te wonen om dit wekelijkse tijdschrift te waarderen. In het magazine vind je korte en lange verhalen, nieuwsachtergronden en fictie, maar ook satire, commentaren en cartoons. Daarnaast biedt het magazine diavoorstellingen, video’s, audio van dichters die hun werk voorlezen en andere interactieve functies. De New Yorker heeft meer tekst en langere verhalen dan het gemiddelde tijdschrift, maar de artikelen zijn van hoge kwaliteit en worden rustig en mooi weergegeven. Printabonnees krijgen gratis toegang. Een jaarabonnement kost €59,99.

Tijdschriften over lifestyle

Houzz

Houzz

Wie van woonmagazines houdt kan vast goed uit de voeten met Houzz, waar we al vaker over schreven. Het tijdschrift wil de Wikipedia van interieurdesign worden. De app heeft meer dan 5 miljoen interieurfoto’s in een constant groeiende collectie. Mooie of interessante foto’s kun je opslaan in een persoonlijk plakboek. Op die manier vormt Houzz een gigantisch ideeënboek, maar zonder het gedoe met rondslingerende tijdschriftpagina’s en bobbelige bladzijdes met lijmresten. Daarnaast kun je over elk onderdeel van je woning artikelen lezen of vragen stellen. Zo kom je op een heleboel ideeën voor je huis. Zeker een aanrader. Let op: voor Houzz heb je wel een internetverbinding nodig.

Autocar

Dit Engelstalig tijdschrift is echt iets voor de autoliefhebbers. Voor €4,49 per nummer heb je elke week een nieuw blad vol met al het autonieuws dat je kunt lezen. Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten waardoor je onbeperkt Autocar kunt lezen. Voor 3 maanden betaal je €36,99, 6 maanden €74,99 en een jaar kost €129,99. Voor de echte liefehebbers: de uitgaven tot 30 november 2011 kun je teruglezen. Als je daar je vakantie niet mee doorkomt weten wij het ook niet meer. Je moet het alleen niet erg vinden om in het Engels te lezen.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Openingsfoto: thms.nl via Flickr Creative Commons.