siri nederlands hand

Notities met Siri maken en laten voorlezen

Als persoonlijk assistent van je iPhone of iPad kan Siri notities voor je opschrijven en tekst aan notities toevoegen. In dit artikel gaan we uitleggen hoe dit met Siri precies werkt.

Als persoonlijk assistent op je iPhone kan Siri notities voor je opschrijven. Bovendien kan Siri ook tekst aan notities toevoegen. Er zijn echter ook beperkingen. Daarom gaan we in dit artikel uitleggen hoe Siri met notities werkt.

Notities voorlezen met Siri

Siri notitie bekijkenMet het commando ‘Bekijk mijn notities’, laat je Siri alle notities op het scherm zien. Dat is handig, maar als je aan Siri vraagt ‘Lees mijn notities voor’ wordt het nog handiger. Siri leest dan een voor een alle notities voor. Dat is handigerpraktisch wanneer je in de auto zit. Na het voorgelezen bericht vraagt Siri altijd of je de volgende wilt horen.

Nieuwe notitie maken met Siri

Siri notitie makenMet het commando ‘Maak een notitie’ (of ‘Maak een nieuwe notitie’) laat je Siri een nieuwe notitie maken. Let op dat je hier ook de interpunctie uitspreekt, want anders maakt Siri een enorm lange zin die uiteindelijk niet echt heel leesbaar is. Met ‘Lees hem voor’ kun je horen wat er zonet in de notities-app is gezet.

Notities aanpassen met Siri

Siri notitie wijzigenJe kunt helaas geen notities wijzigen met Siri. Als je de tekst van een notitie wilt wijzigen, moet je dus altijd naar de app Notities gaan om deze met de hand aan te passen.

Siri notitie toevoegenJe kunt wel tekst toevoegen aan een bepaalde notitie als je daar specifiek om vraagt. Het handigste is om dit stap-voor-stap te doen. Vraag eerst ‘Voeg iets toe aan mijn laatste notitie’, zodat Siri weet om welke notitie het gaat. Vertel daarna wat er in de notitie moet komen te staan. Je kunt het ook in één keer doen, maar in praktijk raakt Siri vrij snel in de war en plaats je de verkeerde tekst in een notitie. Dat wil je voorkomen, want dan moet je alsnog de notities-app openen om de tekst te corrigeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!