Live WK 2014 kijken op iPhone en iPad in Nederland en België

Zo kijk je live het het WK Voetbal 2014 in Brazilië op je iPhone en iPad vanuit Nederland, België en buitenland!

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

WK Voetbal 2014 kijken op iOSMet een iPhone of iPad hoef je nooit meer bang te zijn om ook maar een moment te missen van het WK Voetbal 2014 in Brazilië. Vanuit Nederland, België en het buitenland zijn er verschillende mogelijkheden om live op je iPhone of iPad het WK 2014 te kijken zonder dat er een televisie aan te pas komt. Wij zetten de handige mogelijkheden om live het WK 2014 te volgen op een rij.

Live WK 2014 kijken op iPhone en iPad in Nederland

Live het WK volgen in Nederland kan met twee apps, maar mis ook onze derde aanrader niet!

NOS-app

Met de officiële NOS-app op iPhone en iPad kan je alle voetbalwedstrijden op het WK live volgen. Op de zwarte pagina van de applicatie waarop je ook de video’s van het journaal bekijkt, kan je inhaken op de wedstrijden op het moment dat ze worden gespeeld.
Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

NPO-app

Sinds kort heet de iPhone- en iPad-app Uitzending Gemist kortweg NPO. Sinds die naamswijziging is het ook mogelijk om live naar de kanalen 1,2 en 3 te kijken in de applicatie. Zo kan je elke avond live Nederland 1 opzetten om de voetbalwedstrijd te volgen.
Downloaden: NPO (gratis, universeel, iOS 5.0+)

FIFA WK 2014

De NOS heeft ook een aparte applicatie voor het WK 2014, maar daar kan je niét het WK live in kijken. Wel kan je bliksemsnel de overtredingen en doelpunten van een wedstrijd terugkijken. Bij doelpunten kan je zelfs uit allerlei camerastandpunten kiezen, ook vanuit camera’s die je op tv niet ziet. FIFA WK 2014 (afgebeeld) is de perfecte app voor erbij dus.
Downloaden: FIFA WK 2014 (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Vodafone tv-stream via 4G

De hele maand juni kun je als Vodafone-klant kijken naar het WK. Ze doen dit om de mobiele tv-dienst te promoten, die normaal €7,95 per maand kost. Maar de eerste maand gratis valt precies samen met het WK, dus da’s handig. Het werkt via het 3G- en 4G-netwerk.
Meer info: Vodafone laat klanten gratis WK-wedstrijden kijken via 4G-netwerk

WK 2014 kijken iPad iPhone Nederland

Live WK 2014 kijken op iPhone en iPad in België

Voor Vlaanderen is de keuze wat beperkter: er is één Nederlandstalige aanrader om live voetbal mee te kijken in België.

Sporza

In de Sporza-app voor iPhone en iPad kan je live alle voetbalwedstrijden van het WK 2014 in Brazilië kijken. De wedstrijd die aan de gang is, kan je meteen selecteren vanaf het hoofdscherm. Ook kan je overtredingen en doelpunten terugkijken. Bij doelpunten kan je kiezen uit allerlei camerastandpunten die je soms ook niet ziet op tv.
Downloaden: Sporza (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Wk 2014 kijken iPad iPhone Vlaanderen

Live WK Voetbal kijken vanuit het buitenland

In verband met uitzendrechten werken de bovengenoemde iPhone- en iPad-apps helaas niet vanuit het buitenland. Als je over een goede internetverbinding beschikt vanuit een ander land, kan je wel een VPN-app proberen. Die kan de bovengenoemde apps misleiden met de gedachte dat je toch vanuit Nederland of België kijkt. We schreven eerder al een uitgebreide test van VPN-apps op iPhone en iPad. Let er bij het kiezen van een app op dat ie Nederlandse of Belgische servers ondersteunt.
Lees onze vergelijking van VPN-apps

Openingsafbeelding: martakat83/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!