Mophie-Spectrum

5 handige batterijhoezen voor de iPhone

School, studie of lange werkdagen: ben je bang dat de batterij van je iPhone vroegtijdig leeg is, neem dan een batterijhoes. Wij geven 5 suggesties voor handige batterijhoezen voor ze iPhone.

Mophie-SpectrumNu het school- of studiejaar weer is begonnen, moet je de hele dag in klaslokalen en collegezalen zitten. Hoe haal je het einde van de dag, zonder dat je iPhone-batterij leeg raakt? Wat je nodig hebt is een iPhone-batterijcase. Die vergeet je nooit mee te nemen, zit niet in de weg en doet tegelijk dienst als beschermhoes tijdens vallen en stoten. Zo’n batterijhoes zorgt dat je iPhone dubbel zo lang mee gaat. Hieronder zie je een round-up van batterijcases die te vinden zijn in de iCulture Shop.

Tip: In dit artikel maken we onderscheid tussen batterijhoesjes voor de iPhone 4/4S (met 30-pins connector en 3,5-inch scherm) en batterijhoesjes voor de iPhone 5/5s (met Lightning-aansluiting en 4-inch scherm). Vergelijk de batterijcapaciteit van de iPhone zelf met die van het batterijhoesje, om een inschatting te kunnen maken hoe vaak je de batterij opnieuw kunt opladen. De iPhone 5s heeft een batterijcapaciteit van 1440 mAh en om tweemaal zo lang met je batterijduur te doen heb je een batterijhoesje nodig waarvan de capaciteit iets hoger ligt, dus zo tussen de 1700 en 2000 mAh. Heb je een batterijcapaciteit van 3000 mAh, dan kun je ongeveer tweeënhalf keer zo lang met de iPhone werken.

1. Mophie Juice Pack Helium

mophie juice pack rozeMophie krijgt constant goede reviews, ziet er mooi uit en maakt batterijhoesjes in allerlei kleuren. Deze Mophie Juice Pack Helium is verkrijgbaar in allerlei kleuren, ziet er goed uit en heeft een rubberachtige coating die ervoor zorgt dat de iPhone minder snel uit je vingers glipt. Mophie verkoopt ook een batterijhoesje die hier erg veel op lijkt maar een iets andere capaciteit heeft: de Mophie Juice Pack Air voor iPhone 4/4S (€69,99) heeft een iets lagere batterijcapaciteit van 1500 mAh en bij de Mophie Juice Pack Air voor iPhone 5/5s (€99,99) is de batterij juist wat zwaarder.

Capaciteit: 1500 mAh (iPhone 5s)
Gebruiksduur: ca. 80% langere batterijduur
Kleuren: grijs, blauw, groen, rood, paars, roze, zilver
Voor iPhone 5/5s: €79,99

2. Boostcase Hybrid Power

boostcase hybridHou je van kleurig, dan kun je ook eens kijken naar de Boostcase Hybrid Power, alleen verkrijgbaar voor iPhone 5/5s. Deze reservebatterij zorgt voor een verdubbeling van de batterijduur en is te koop in meerdere kleuren. De term ‘hybride’ heeft ermee te maken dat je de accu los kan koppelen van de beschermhoes, zodat je opeens een normale stijlvolle case voor je iPhone hebt. Ook met cas past de iPhone nog steeds in je broekzak.

Capaciteit: 2200 mAh (iPhone 5)
Gebruiksduur: ca. 100% tot 120% langere batterijduur
Kleuren: blauw, goud, groen, paars, zwart
Voor iPhone 5/5s: €99,99

3. Lenmar iBatteryCase

lenmar battery case iphoneVind je Mophie iets te duur, dan is er altijd nog Lenmar. Een minder bekend merk, maar ook net iets goedkoper. Verwacht hier geen kekke kleurtjes, maar gewoon zwart of donkerrood. Net als de andere batterijcases laad je op met een usb-kabel.

Capaciteit: 1700 mAh (iPhone 4S), 2200 mAh (iPhone 5)
Gebruiksduur: ca. 100%-120% langere batterijduur
Kleuren: zwart, donkerrood
Voor iPhone 4/4S: €49,99
Voor iPhone 5/5s: €59,99

4. Mophie Space Pack

mophie space packMophie maakt ook batterijcases met extra functies. De Mophie Space Pack is een beschermhoesje, een batterijcase én een extra opslagmedium. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 16GB, 32GB of nog meer extra opslagruimte erbij, zodat je bijvoorbeeld documenten en films kunt meenemen. De extra opslagruimte is toegankelijk via een app, maar je kunt de hele beschermhoes ook via een usb-kabel op de computer aansluiten, zodat je de extra opslag als een normale usb-geheugenstick kunt uitlezen. Bij 16GB opslagruimte kun je 4.500 liedjes of 8.000 foto’s meenemen, bij de 32GB-uitvoering verdubbelt dat. Qua prijs/kwaliteitverhouding is dit niet de meest voordelige beschermhoes, maar als geld geen rol speelt is het een handig ding om te hebben. We reviewden de Mophie Space Pack een tijdje geleden.

Capaciteit: 1700 mAh (iPhone 5)
Gebruiksduur: ca. 100% langere batterijduur
Kleuren: zwart, wit
Voor iPhone 5/5s: €149,99 voor 16GB, €179,99 voor 32GB

5. Snow Lizard

snow lizard geel hoesjeDe Snow Lizard SLXtreme is echt iets voor studenten die onder extreme omstandigheden stages moeten doen. Moet je als geologiestudent regelmatig naar een boorplatform of opgraving, kruip je als toekomstig civiel ingenieur wel eens onder de grond of klim je als bioloog in een boom, dan kan je wel wat extra bescherming gebruiken. Deze case is waterbestendig, is heel robuust en bevat een reservebatterij. Als die leeg is, is er nog steeds geen man overboord want er zit ook een zonnecel in. Zoek je een beschermhoes die er iets minder rugged uitziet, dan kun je ook eens kijken naar de Mophie Juice Pack Pro voor iPhone 4S.

Capaciteit: 2000 mAh (iPhone 4), 2550 (iPhone 5)
Gebruiksduur: ca. 120-150% langere batterijduur
Kleuren: geel, zwart
Voor iPhone 4/4S: €129,99
Voor iPhone 5/5s: €149,99

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, opladen
Device iPhone