Powerbeats-Pro

Powerbeats Pro startgids: haal alles uit je draadloze Beats-oortjes!

De Powerbeats Pro zijn een goed AirPods alternatief. Beschik je over de sportieve Powerbeats Pro, dan haal je er het maximale uit met deze tips!

Powerbeats Pro review Prijs (vanaf €200,-)

Powerbeats Pro tips

De Powerbeats Pro beschikken net als de AirPods over een speciale chip, die het koppelen met je iPhone eenvoudiger maken. Er zitten echter nog veel meer mogelijkheden in, waarmee je meer uit je oortjes kunt halen. Zo kun je gemakkelijk het batterijpercentage checken, de oortjes een eigen naam geven en Siri activeren zonder ‘Hé Siri’ te hoeven roepen. De Powerbeats Pro worden gemaakt door Beats, dat onderdeel is van Apple maar verder wel zelfstandig opereert. Dankzij de speciale chip zijn er echter ook veel overeenkomsten met de AirPods, vooral hoe je ze aanstuurt en hoe de software werkt. Lees ook alles over de verschillen tussen Powerbeats Pro en AirPods 2.


De Powerbeats Pro zijn bij de Apple Store verkrijgbaar voor een adviesprijs van €299,95 en bovendien bij:

#1 Gesprek voeren met Powerbeats Pro in je oor

Het grote voordeel van de AirPods is dat ze losjes in je oren hangen, waardoor je nog een gewoon gesprek kunt voeren. Haal je een AirPod uit je oor, dan zal de muziek meteen stoppen. Op dit punt is er een verschil met de Beats-oortjes, die je oren helemaal afsluiten, dankzij de rubberen ear-tips. Dit zorgt voor betere afsluiting van omgevingsgeluid.

Maar wat als je een gesprek wilt voeren? Dan kun je één van de Powerbeats net voldoende uit je oor trekken, dat er geen volledige afdichting meer is. Zo kun je nog steeds naar de muziek blijven luisteren en hoor je nog steeds omgevingsgeluiden, zoals het verkeer. Je kunt ook nog steeds een gesprek voeren, mits de muziek niet te luid staat.

Powerbeats Pro tips

#2 Siri activeren zonder ‘Hé Siri’ te roepen
Je kunt Siri activeren door ‘Hé Siri’ te roepen, maar als je in gezelschap bent levert dat misschien iets té lollige reacties op. Een ander probleem is dat je ongewild Siri op andere iPhones in de buurt zou kunnen activeren. Je kunt gelukkig ook de aandacht van Siri vragen door op een knop te drukken:

 • Hou de Play/Pauze-knop drie seconden ingedrukt.
 • Wacht op de toon en spreek je Siri-commando in.

#3 Zwemmen en douchen met je Powerbeats Pro

De Powerbeats Pro zijn water- en zweetbestendiger dan de AirPods. Ze zijn dan ook bij uitstek geschikt om mee te sporten, waarbij het niet erg is als je je flink in het zweet werkt. Toch betekent het niet dat ze volledig water- en zweetproof zijn. Apple benadrukt dan ook dat je er niet mee moet gaan zwemmen, in bad liggen of douchen. het oplaaddoosje moet je helemaal buiten bereik van vocht en water houden. Als ze nat worden moet je ze afvegen met een zachte pluisvrije doek. Voordat je de Powerbeats in het doosje steekt moet je ze eerst afdrogen.

Andere dingen die je niet moet doen met je Powerbeats Pro is waterskiën, surfen, jetskiën en andere snelle watersporten. Ook gebruik in de sauna of in een stoomcabine is niet toegestaan. Je moet ze niet in water onderdompelen en ze niet gebruiken in extreem vochtige omgevingen. Verder mag je ze niet uit elkaar halen. De Powerbeats Pro hebben een rating van IPX4. Ter vergelijking: de nieuwste iPhones hebben een rating van IP68, waarbij het laatste cijfer (8) de waterbestendigheid aangeeft. Het maximaal haalbare is 9, dus met het cijfer 4 is de waterbestendigheid van de Beats-producten beperkt.

#4 Powerbeats Pro een naam geven

Je kunt de Powerbeats pro een eigen naam geven. Hiervoor moet je de oortjes in je oren stoppen en onderstaande stappen doorlopen:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
 2. Ga naar Bluetooth.
 3. Tik in de lijst met Bluetooth-apparaten op Powerbeats Pro.
 4. Tik op Naam en vul een nieuwe naam in.

PowerBeats Pro naam geven.

#5 Powerbeats Pro: batterijstatus controleren

De Powerbeats Pro hebben een gebruiksduur van 9 uur en dat is een stuk langer dan de AirPods, die na 5 uur alweer moeten worden opgeladen. Je kunt beide oortjes vervolgens opladen in het meegeleverde doosje en krijgt dan nog eens 24 uur extra luisterplezier. Je kunt tijdens het gebruik van de oortjes heel gemakkelijk controleren hoe het zit met de batterijduur. Dat kan op meerdere manieren:

 1. Open het Bedieningspaneel.
 2. Tik op het blauwe icoontje bij muziek afspelen.
 3. Je ziet nu een lijst met audio-apparaten, waarbij het actuele percentage onder de Powerbeats Pro staat.

Een veel snellere manier is via Siri vragen naar de batterijstatus van je oortjes.

PowerBeats Pro batterijstatus.

Er is nog een andere manier: via de Batterij-widget op je toegangsscherm. Hiermee heb je in één oogopslag de actuele batterijpercentages van al je aangesloten Bluetooth-apparaten.

#6 Laadstatus van Powerbeats oplaaddoosje opvragen

Behalve de oortjes zul je ook het oplaaddoosje regelmatig moeten opladen. Je kunt de laadstatus gemakkelijk controleren, maar daarvoor zul je de oortjes wel eerst in het doosje moeten stoppen. Houd de iPhone in de buurt en open vervolgens het doosje. Er verschijnt nu een pop-upvenster onderin het scherm, met de huidige laadstatus van het doosje en van de oortjes zelf.

PowerBeats Pro batterij melding.

#7 Langere batterijduur: één oortje gebruiken
Wil je langer plezier hebben van je Powerbeats Pro, dan kun je ook via één oortje luisteren. Je hebt dan in feite een dubbele gebruiksduur en kunt bovendien nog met mensen in je omgeving praten. Daarbij heb je natuurlijk niet meer het effect dat je wordt omringd door muziek.

Nadat je één van de Powerbeats uit je oor hebt gehaald moet je nog wel op de Play-knop drukken om het afspelen van de muziek te hervatten.

Powerbeats Pro tips

#8 De Powerbeats Pro firmware update

Net als bij de AirPods kun je de firmware van je Powerbeats Pro updaten. Zo’n firmware-update biedt nieuwe functies, bugfixes en verbeteringen. Het updaten van de oortjes gebeurt automatisch via je gekoppelde iPhone of iPad. Je hoeft er dus niets voor te doen. Wel kun je controleren welke firmware er nu op je Powerbeats Pro staat, door in de Instellingen te kijken.

 1. Doe de Powerbeats Pro in je oor.
 2. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 3. Ga naar Algemeen > Info.
 4. Blader omlaag en tik op je Powerbeats Pro.
 5. Je ziet nu het de firmwareversie van de oortjes.

Powerbeats Pro tips

#9 Powerbeats Pro serienummer opzoeken

Moet je ooit je Powerbeats Pro voor reparatie naar de winkel brengen, dan kan het handig zijn om te weten wat het serienummer en het modelnummer is. Je kunt dit gemakkelijk opvragen via de hierboven genoemde stappen.

 1. Doe de Powerbeats Pro in je oor.
 2. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad.
 3. Ga naar Algemeen > Info.
 4. Blader omlaag en tik op je Powerbeats Pro.
 5. Je ziet nu behalve de firmwareversie ook het serienummer, het modelnummer en de hardwareversie .

#10 Powerbeats Pro opladen

Vroeg of laat zul je de Powerbeats Pro moeten opladen. Je kunt de oortjes zelf 9 uur gebruiken. De oplaadcase bevat vervolgens nog eens voldoende energie voor 24 uur extra gebruiksduur. Heb je weinig tijd en wil je snel weer doorgaan met het luisteren, dan hoef je de oortjes maar vijf minuten in de case te stoppen om weer 1,5 uur van de muziek te kunnen genieten. Stop je de oortjes een kwartier in de doos, dan kun je maar liefst 4,5 uur luisteren. Ideaal dus.

Helaas is het doosje van de Powerbeats Pro niet geschikt voor draadloos opladen. Je zult een Lightning-kabel moeten aansluiten. Omdat de Powerbeats een langere gebruiksduur hebben zul je ze minder vaak hoeven opladen en vindt er ook minder slijtage plaats. Hou er wel rekening mee dat de kwaliteit van de batterijen na ongeveer twee jaar achteruit gaat. Dit is een onomkeerbaar proces en is een eigenschap van alle Lithium-gebaseerde batterijen.

Powerbeats Pro opladen

#11 Powerbeats Pro met Android gebruiken

Je kunt de Powerbeats Pro ook met andere smartphones gebruiken, zoals een Android-toestel of -tablet. Ze gedragen zich dan als gewone Bluetooth-oordopjes. Wel mis je dan de speciale functies die te maken hebben met de ingebouwde H1-chip. Het automatisch wisselen tussen apparaten en het oproepen van de Siri-assistent werkt bijvoorbeeld niet. Ook zul je de koppeling handmatig moeten maken.

Zo koppel je de Powerbeats Pro met Android:

 1. Open het Powerbeats Pro-oplaaddoosje en laat de oortjes er nog even in zitten.
 2. Ga naar de Bluetooth-instellingen op je Android-toestel.
 3. Wacht tot de Powerbeats in de lijst verschijnen en tik erop.
 4. De verbinding wordt nu gelegd.

Deze functies werken niet met een Android-toestel:

 • Siri gebruiken: omdat Android-toestellen geen ondersteuning bieden voor Siri, kun je hier geen gebruik van maken.
 • Assistent activeren: je kunt ook niet “Hey Google” of “Alexa” roepen om een andere assistent te activeren. Het drukken op de Play/Pauze-knop heeft ook geen effect.
 • Automatisch koppelen: Apple-gebruikers hoeven alleen maar het doosje te openen naast hun toestel, terwijl Android-gebruikers handmatig moeten koppelen.
 • Automatisch wisselen: je kunt niet automatisch wisselen tussen apparaten, ook al zijn de oortjes gekoppeld aan je iCloud-account.
 • Luisteren met één oor: dit werkt alleen met iOS-apparaten vanwege de oordetectie. Android-gebruikers moeten beide oortjes uit het doosje halen. Wel kunnen twee verschillende mensen samen luisteren door elk één oortje in te doen.
 • Accustatus controleren: dit werkt alleen op de iPhone, iPad en Apple Watch, niet op Android-toestellen.
 • Automatische oorherkenning: de muziek stopt niet als je de Powerbeats uit je oor haalt.
 • Live Luisteren: deze functie voor mensen met gehoorproblemen werkt alleen in combinatie met iOS. Lees meer over Live Luisteren in onderstaande tip.

Bekijk ook

Zo werkt Live Luisteren: AirPods gebruiken als gehoorapparaat

Dankzij Live Luisteren worden geluiden door je iPhone opgepakt en doorgestuurd naar een geschikt gehoorapparaat. Dat kan ook een setje AirPods zijn! In deze tip leggen we uit hoe je je AirPods als gehoorapparaat kunt gebruiken.

#12 Powerbeats Pro resetten

Het kan zomaar gebeuren dat je Powerbeats zich raar gedragen. Het is dan heel eenvoudig om de oortjes even te resetten. Dat werkt als volgt:

 1. Open de Powerbeats Pro oplaadcase en druk op het knopje.
 2. Wacht tot het witte ledlampje begint te knipperen.
 3. Wacht een paar seconden.
 4. Maak nu opnieuw een koppeling door het doosje bij de iPhone te houden. Android-gebruikers moeten handmatig koppelen.

Verkrijgbaarheid: Powerbeats Pro kopen

De Powerbeats Pro zijn te vinden in de Apple Store, maar tegenwoordig kun je ze elders veel goedkoper vinden. De meeste winkels bieden ze voor rond de 200 euro aan.

Lees ook alles over de verschillen tussen Powerbeats Pro en AirPods 2.

https://www.iculture.nl/audio/airpods/vergelijken/airpods-2-vs-powerbeats-pro/

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2022
Onderwerp