Powerbeats-Pro

Review: Powerbeats Pro, de nieuwste veelzijdige draadloze oordopjes van Beats

Het sportievere alternatief voor de AirPods

In deze review van de Powerbeats Pro lees je onze ervaringen met de nieuwste volledig draadloze oordopjes van Beats. Hoe is de geluidskwaliteit en hoe prettig zitten ze in je oren? Je leest het in deze Powerbeats Pro-review!

Powerbeats Pro review Prijs (vanaf €200,-)

Powerbeats Pro getest

Sinds de overname van Beats worden er af en toe nieuwe Beats-producten uitgebracht. Het zijn voornamelijk nieuwe versies van de populaire hoofdtelefoons, al was er ook de nieuwe BeatsX. Eén van de meest aansprekende nieuwe releases van Beats zijn de Powerbeats Pro, die sinds kort in de winkels liggen. De Powerbeats Pro zijn de eerste volledig draadloze oordopjes van Beats. Terwijl er bij de vorige draadloze oordopjes nog een kabel aan te pas kwam (bijvoorbeeld achter je nek langs) is dat bij de Powerbeats Pro niet het geval. Hoe bevallen deze volledige draadloze Powerbeats Pro? Zijn de Powerbeats Pro hun geld waard? Want voor bijna driehonderd euro kun je ook AirPods Pro kopen. In deze Powerbeats Pro review bespreken we de voor- en nadelen van deze oordopjes.

Dit lees je in onze Powerbeats Pro review:

Review en screenshots: Benjamin Kuijten (@benjaminrk), productfoto’s: Gonny van der Zwaag (@gonny), lifestyle-foto’s: Beats. De test is uitgevoerd in augustus 2019 en beschrijft de situatie op dat moment. De Powerbeats Pro voor deze review zijn tijdelijk ter beschikking gesteld door Coolblue.


De Powerbeats Pro zijn bij de Apple Store verkrijgbaar voor een adviesprijs van €299,95 en bovendien bij:

Powerbeats Pro review: in het doosje

Powerbeats Pro in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Powerbeats Pro:

 • Volledig draadloze oordopjes
 • In-ear design met noise-isolation
 • Ingebouwde H1-chip, met ondersteuning voor Hé Siri en makkelijk koppelen
 • Lange batterijduur en snel opladen met oplaadcase
 • Geleverd met meerdere maten oordopjes
 • Beschikbaar in het zwart, vanaf eind augustus ook in wit, blauw en groen
 • Adviesprijs €299,95

Powerbeats Pro review: opladen

De Powerbeats Pro zijn de opvolgers van de eerdere Powerbeats 3. Dit zijn draadloze oordopjes met een kabeltje tussen de twee delen, die achter je nek langs gaat. De Powerbeats 3 hebben een langere batterijduur, maar zijn dus niet volledig draadloos en zijn voorzien van de W1-chip. Dat is dezelfde chip als in de eerste generatie AirPods. We hebben voor deze review de Powerbeats Pro voornamelijk vergeleken met de AirPods 2, omdat dit de oortjes zijn die we goed kennen en die voorzien zijn van dezelfde H1-chip. We kunnen daarom goed de eigenschappen en de verschillen vergelijken.

Bekijk ook

AirPods 2 vs Powerbeats Pro: dit zijn de verschillen

Wat zijn de verschillen tussen de AirPods 2 en de Powerbeats Pro? In dit artikel vergelijken we deze twee draadloze oordopjes met elkaar. Dit zijn de belangrijkste verschillen in specificaties en gebruik.

Powerbeats Pro in gebruik nemen

Voor wie al eens eerder AirPods gehad heeft, voelen de Powerbeats Pro direct erg betrouwbaar. Ze worden geleverd in een doosje die meteen dienst doet als oplader. De Powerbeats Pro hebben dezelfde H1-chip als de AirPods 2. Het koppelen van de Powerbeats Pro is dan ook een fluitje van een cent. Je hoeft alleen maar het doosje te openen en de stappen te volgen in de melding die op je iPhone verschijnt. Doordat de Powerbeats Pro direct aan je iCloud-account gekoppeld worden, zijn ze meteen klaar om te gebruiken met al je apparaten.

PowerBeats Pro op iPhone.

Voordat je de Powerbeats Pro voor het eerst in doet, is het verstandig om te kijken welk eartips het best bij jou past. Er zitten namelijk vier sets bij. Afhankelijk van je gehooringang kies je niet alleen de eartip dat het beste geluid geeft, maar ook het lekkerste zit. Het kleinste dopje zorgde in onze test voor minder geluid, terwijl de grootste op den duur wat onprettig zit. De mogelijkheid om de maat op je gehoor af te stemmen, is een groot voordeel ten opzichte van de AirPods. Als de AirPods telkens uit jouw oren vallen of niet lekker zitten, is er weinig wat je daaraan kan doen. De Powerbeats Pro is wat dat betreft veelzijdiger, al moet je wel van in-ears houden.

Hoe is het geluid van Powerbeats Pro?

Qua geluid laten de Powerbeats Pro een goede indruk achter. Het geluid is een stuk warmer en voller dan bij de AirPods. Apple’s oordopjes klinken in vergelijking met die van Beats een stuk vlakker. Echte muziekliefhebbers zullen de Powerbeats Pro daarom veel meer waarderen, al komt het geluid niet in de buurt bij de high-end koptelefoons die vaak uitgerust zijn met uitgebreide noise-cancellation. Deze techniek hebben de Powerbeats Pro niet, maar er is wel iets vergelijkbaars.

Powerbeats Pro review: inhoud verpakking

Met noise-isolation wordt omgevingsgeluid buitengesloten. Voor deze review hebben we de Powerbeats Pro vooral getest op kantoor en in het openbaar vervoer. Met de juiste rubberen oordopjes zijn gesprekken van mensen om je heen niet meer letterlijk te verstaan. Als je je volledig wil focussen op de muziek, dan komen de Powerbeats Pro goed van pas. Ook andere omgevingsgeluiden, zoals een druk typende collega, worden bij de Powerbeats Pro buitengesloten. We hebben ook gemerkt dat we het geluid bij de Beats-oordopjes een stuk zachter hoeven te zetten dan bij de AirPods. Door het ontwerp gaat het geluid direct je oor in, zonder tussenkomst van omgevingsgeluid.

Als je de AirPods vanwege de beperkte audiokwaliteit niets vindt, dan komen deze Beats-oordopjes veel meer in de buurt bij wat je zoekt. De Powerbeats zijn veel meer gericht op geluidskwaliteit wel in de buurt. Zeker voor oordopjes vinden we het geluid indrukwekkend, helemaal als je al de AirPods of Apple’s standaard oordopjes gewend bent. Heb je al een Beats-koptelefoon, dan weet je wel ongeveer wat je qua geluid kan verwachten. De bas is nadrukkelijk aanwezig, maar wij vonden die in onze test niet bepaald storend. In tegendeel, het zorgde juist voor een veel rijkere ervaring van de muziek. Soms hoorden we klanken in de muziek die bij het luisteren via de AirPods nauwelijks opvallen.

Powerbeats Pro tips

Toch blijft geluidskwaliteit iets heel persoonlijks. De ene vindt het gedreun in zijn oren veel te storend, terwijl dit voor de ander niet genoeg kan zijn. Ben je op zoek naar kwalitatief sterke oordopjes met beter geluid dan de AirPods, dan zijn de Powerbeats Pro een goede kandidaat. Zowel in het lage als hoge spectrum klinkt de muziek prima. Of je nu van Nederpop of rap houdt, je muziek klinkt in alle gevallen beter dan bij de AirPods.

Bediening van Powerbeats Pro

Wat we fijn vinden van de Powerbeats Pro, is dat er fysieke knoppen op zitten. Met de grote B-knop kun je muziek pauzeren of Siri activeren. Bovenop zit ook een volumeknop, waarmee je snel het geluid harder of zachter kan zetten. Het voordeel is dat al deze knoppen beschikbaar zijn op zowel het linker als rechter oortje. Het maakt dus niet uit of je ze allebei of er maar eentje in hebt, want je houdt exact dezelfde mogelijkheden. Ook bevatten de Powerbeats Pro de oordetectie, waardoor ze automatisch verbinding maken als je ze in doet of stoppen met afspelen zodra je ze uit je oren doet. Bij de AirPods halen we er regelmatig eentje uit onze oren om de muziek te stoppen als iemand tegen je praat. Door het design van de Powerbeats Pro gaat dat wat lastiger, maar gelukkig is daar de fysieke knop voor.

Powerbeats Pro review: verpakking en doosje

Door de eerder genoemde H1-chip, kun je ook handsfree Hé Siri gebruiken om muziek te starten, pauzeren, het volume aan te passen of andere opdrachten te geven. Dit werkt exact hetzelfde als met de AirPods 2 en de ervaring is dus ook gelijk. Siri reageert snel en klinkt goed, al is de geluidskwaliteit natuurlijk wel wat beter als bij de AirPods.

Elke Powerbeats Pro heeft ook zijn eigen microfoon, dus je kan ook gewoon telefoongesprekken voeren. Welke microfoon er gebruikt wordt, wordt automatisch bepaald. De gesprekspartner merkt geen verschil in geluidskwaliteit tussen bijvoorbeeld de AirPods of Powerbeats Pro.

Design en draagcomfort van Powerbeats Pro

Of je het design van de Powerbeats Pro mooi vindt, is voor iedereen persoonlijk. Zo zijn de meningen over het ontwerp op de redactie verdeeld. Ben je helemaal weg van het simpele design van de AirPods, dan is het grotere ontwerp van de Powerbeats Pro wel even wennen. Vooral door de oorhaak aan de achterkant voelt het een beetje als een gehoorapparaat. Vind je de AirPods juist lelijk, dan vallen Powerbeats Pro waarschijnlijk bij jou meer in de smaak.

PowerBeats Pro en AirPods in oren.

Het draagcomfort speelt ook een belangrijke rol om voor de Powerbeats Pro te kiezen. Door de oorhaken vallen ze nooit uit je oren, iets wat bij de AirPods bijvoorbeeld wel kan gebeuren. De oorhaken zijn behoorlijk flexibel, waardoor je er tijdens het dragen ook geen last van hebt. Wel vergt het wat oefening om ze goed in te doen. Ons lukt het het beste met een draaibeweging, waarmee je de oorhaken als het waren achter je oren om draait.

Toch blijven de Powerbeats Pro meer aanwezig dan de AirPods, wat vooral komt door het in-ear design van het oorstukje. De Powerbeats Pro gaan een stukje dieper je oren in. Dit zorgt natuurlijk ook voor het beter geluid, maar bij hele lange sportsessies of bijvoorbeeld een lange vliegtuigvlucht, kan dat op den duur vervelend worden. Draag je nu vooral een (over-ear) hoofdtelefoon, dan zijn de Powerbeats Pro een stuk lichter aan je oren. Ze zijn daarom ideaal voor mensen die vaak sporten. Bij het hardlopen kun je je volledig richten op de muziek en je tempo, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze uit je oren vallen.

Zijn de Powerbeats Pro waterbestendig?

Hoewel we niet aanraden om de Powerbeats Pro te gebruiken tijdens het zwemmen, zijn ze wel bestand tegen een aardige plens water. De Powerbeats Pro zijn officieel namelijk zweet- en waterbestendig (IPX4), dus een flinke regenbui of een behoorlijk zweterige inspanning zijn geen probleem. Dit is een flink voordeel ten opzichte van de AirPods, die deze kwalificatie niet hebben.

Wat is de batterijduur van Powerbeats Pro?

We zijn ook enthousiast over de batterijduur van de Powerbeats Pro. Zonder bijladen gaan de Powerbeats Pro maar liefst 9 uur mee. Dat is een stuk langer dan bij de AirPods, die er na 5 uur wel mee ophouden. Hoewel we nooit ontevreden geweest zijn over de batterijduur van de AirPods, hoef je daar bij de Powerbeats Pro nauwelijks op te letten. Ook de lange workouts overleven de Beats-oordopjes.

Powerbeats Pro review: opladen via USB-C

Het opladen zelf doe je via de meegeleverde oplaadcase. Deze heeft dezelfde kleur als de Powerbeats Pro zelf en lijkt een beetje op een vierkante brillenkoker. De Powerbeats Pro schuif je magnetisch in het doosje, waarna ze automatisch beginnen met opladen (mits er nog genoeg stroom in het doosje zit). De oplaadcase zelf kun je alleen opladen via een Lightning-kabel. We vinden het wel erg jammer dat de case niet draadloos op te laden is. Zeker nu we dat gewend zijn bij de AirPods, vinden we het wat onhandig om telkens een losse kabel te pakken. Dat komt ook omdat de Lightning-ingang vrij diep in het doosje zit, waardoor hij niet met alle iPhone-docks werkt.

Het bijladen gaat wel een stuk sneller dan bij de AirPods. In een kwartiertje kun je 4,5 uur muziek luisteren. Doordat de oordopjes zelf ook langer mee gaan, hoef je de oplaadcase ook minder snel op te laden. Het doosje vinden we wel aan de forse kant. Je stopt hem niet snel in je broekzak, terwijl je dat bij de AirPods wel doet. Dit forse formaat van de Powerbeats Pro-oplaadcase is noodzakelijk vanwege het design van de oordopjes, maar we vinden het daarom ook wat gek dat er geen plek was voor draadloos opladen. Vooral de deksel is aan de grote kant.

Powerbeats Pro review: in het doosje

Voor wie zijn de Powerbeats Pro?

Voor wie zijn de Powerbeats Pro het beste geschikt? Het ligt er maar net aan waar je naar op zoek bent. Wil je nog een setje draadloze oordopjes kiezen en stel je niet teveel eisen aan de geluidskwaliteit, dan zijn de AirPods wat ons betreft nog steeds de betere keuze. Ze zijn goedkoper en de geluidskwaliteit is goed en zitten in de meeste gevallen ook prima in je oren. Als je al AirPods hebt en daar tevreden mee bent, dan vinden we het niet nodig om te upgraden naar de Powerbeats Pro.

Als je iets meer eisen stelt aan je nieuwe Bluetooth oordopjes en nog geen geschikte set gevonden hebt, dan zijn de PowerBeats Pro de betere keuze. Het geluid is aanzienlijk beter en je weet zeker dat ze nooit uit je oren vallen dankzij het design. Voor sporters vinden we de PowerBeats Pro daarom de betere keuze, mede doordat ze zweet- en waterbestendig zijn. Je krijgt niet hetzelfde geluid als bij de duurdere koptelefoons, maar door het lichte gewicht zijn de Beats-oordopjes een stuk draagbaarder dan de vaak zwaardere hoofdtelefoons.

Echte audiofielen die alleen het beste van het beste willen, raden we de Powerbeats Pro niet per se aan. Voor die groep produceren de Powerbeats Pro net iets teveel bas, al is de ervaring daarmee geheel persoonlijk.

Score

8.8

Powerbeats Pro

Powerbeats Pro

€299,95

Voordelen +

 • Hoog gebruiksgemak dankzij H1-chip
 • Prima geluidskwaliteit
 • Mooi design
 • Draagcomfort ligt hoog, mede door verschillende rubberen oordopjes
 • Lange batterijduur

Nadelen -

 • In-ear ontwerp is niet voor iedereen
 • Oplaadcase wel erg fors
 • Draadloos opladen ontbreekt

Conclusie Powerbeats Pro review

De Powerbeats Pro worden vooral gezien als het sportieve en geavanceerdere broertje van de AirPods 2 en dat is niet zonder reden. Als je veel aan sport doet waarbij je ook veel beweegt, zijn de Powerbeats Pro een absolute aanrader. Het design zorgt ervoor dat de oordopjes nooit uit je oren vallen. Bovendien is het geluid een stuk beter dan bij de AirPods. Het klinkt warmer, voller en met meer bas, wat mede komt door de noise-isolation. Ook de veelzijdigheid met de verschillende rubberen oordopjes vinden we prettig. Hierdoor weet je zeker dat de Powerbeats Pro altijd passen. Maar ook als de je niet sport zijn de Powerbeats Pro een aanrader, vooral door het betere geluid.

Nagenoeg alle voordelen van de AirPods die Apple’s oordopjes zo veelzijdig maken, vind je ook in de Powerbeats Pro. Het eenvoudige koppelen en snelle verbinding maken werkt bij deze Beats-oordopjes exact hetzelfde als bij de AirPods. Zaken als oordetectie en Hé Siri vind je ook gewoon op de PowerBeats Pro, waardoor deze oordopjes in het gebruik enorm veelzijdig zijn. De AirPods schitteren vooral in gebruiksgemak. Dat is bij de Powerbeats Pro ook het geval en daar komt de betere geluidskwaliteit nog bij. We zijn dan ook zeker onder de indruk van de oordopjes, al vinden we de AirPods vanwege de lagere prijs voor de gemiddelde luisteraar nog steeds de betere keuze.

Powerbeats Pro review: opladen

Wil je na het lezen van onze Powerbeats Pro review deze oordopjes kopen? De Powerbeats Pro zijn bij de Apple Store verkrijgbaar voor een adviesprijs van €299,95 en bovendien bij:

Check ook ons artikel met de beste Powerbeats Pro tips en onze vergelijking van de AirPods 2 en Powerbeats Pro.

Bekijk ook

Powerbeats Pro startgids: haal alles uit je draadloze Beats-oortjes!

De Powerbeats Pro zijn een goed AirPods alternatief. Beschik je over de sportieve Powerbeats Pro, dan haal je er het maximale uit met deze tips!

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2022
Onderwerp
,