WhatsApp-alternatief MessageMe nu in het Nederlands

MessageMe, het nieuwe alternatief voor WhatsApp Messenger, is nu Nederlandstalig op iPhone, iPod touch en iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MessageMe iPhone chattenDat was snel. Dik een week nadat de nieuwe WhatsApp-concurrent MessageMe in de App Store opdook en meteen succes haalde, is er al een update uitgebracht die de applicatie Nederlandstalig maakt. Na de App Store-omschrijving en de screenshots, is nu ook de interface van de instant messaging-app in onze moerstaal uitgevoerd. Ook worden tekeningen die je verstuurt nu automatisch opgeslagen in het fotoalbum van de iPhone, iPod touch of iPad.

Nederlands is een van de vier talen die zijn toegevoegd aan MessageMe, net als Zweeds, Vietnamees en Thais. Zover we kunnen testen, lijkt de vertaling verzorgd. De tabbladen heten bijvoorbeeld keurig Contacten, Berichten en Mijn profiel. Ook elders zien we geen rariteiten in de vertaling. Zo vallen er bijvoorbeeld geen teksten weg omdat ze te lang zijn, iets wat we regelmatig zien bij een achteraf doorgevoerde vertaling.

In MessageMe versie 1.0.2 is het verder niet langer mogelijk om contacten te zoeken via Facebook. Het sociale netwerk stopte het vrienden zoeken van de applicatie, omdat de applicatie ‘niks aan Facebook teruggaf’ en bovendien teveel lijkt op een dienst van Facebook zelf: Facebook Messenger. Het is op dit moment alleen mogelijk contacten in MessageMe toe te voegen via je adresboek, een uitnodiging per sms of iMessage of door je PIN te verstrekken aan anderen.

MessageMe groep uitnodigen MessageMe walkietalkie

Versie 1.0.2 sorteert de contacten in je adresboek nu op dezelfde manier als je voorkeur bij het adresboek in het systeem. Zo kan je contacten in MessageMe naar wens op voornaam of achternaam sorteren. De ontwikkelaar noemt ook de zoekfunctie in het Contacten-tabblad verbeterd. Als laatste vernieuwing krijg je nu een waarschuwing voordat je een tekening verwijdert en niet meer kan terughalen.

We schreven vorige week zaterdag over MessageMe als serieus alternatief voor WhatsApp. De applicatie gooide meteen hoge ogen in de App Store en stond al snel in de top 5 meest gedownloadde gratis iPhone-apps. In tegenstelling tot WhatsApp, werkt hij ook op de iPod touch en iPad – al is hij niet voor Apple’s tablet geoptimaliseerd.

Vorige week woensdag hadden we een interview over de toekomstplannen van MessageMe.

Downloaden: MessageMe (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2013, 17:23
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gratis sms'en, instant messaging, messageme, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.