Valentijnsdag: aanbiedingen, updates en speciale applicaties

Een overzicht van applicaties die speciaal voor Valentijnsdag gemaakt zijn, geüpdatet zijn of in de aanbieding zijn.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Het is Valentijnsdag! Behalve de nodige dosis romantiek betekent dat ook traditiegetrouw korting in de App Store. Vandaag hebben we een lijstje gemaakt met applicaties die in de aanbieding zijn, applicaties die speciaal voor Valentijnsdag in een nieuw jasje zijn gestoken en zelfs een app die je helpt een date te vinden. Je hoeft je deze Valentijnsavond in ieder geval niet te vervelen! Het is overigens niet allemaal zoetsappigheid; met onder andere N.O.V.A. 2 en Hero Of Sparta 2 krijg je ook de adrenaline goed aan het pompen!

Korting!

Sonic The Hedgehog 4™ Episode I
Categorie: Games
Kost: €2,39 (was: €5,49)

Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 is het meest recente deel uit de Sonic-serie. In de game vind je vier verschillende zones. Iedere zone is onderverdeeld in drie levels, gevolgd door een eindbaas. Vooral Casino Street en Splash Hill zullen heel wat nostalgische gevoelens ophalen bij de trouwe fans van de reeks. In Sonic 4 is er een nieuwe aanval bijgekomen, die de homing attack heet. Door tweemaal op springen te drukken, zal Sonic snelheid maken in de lucht en gericht tegen iets aanspringen (als er in de buurt iets kapot te maken valt). Eerder maakten we al een review van deze game, die hier te lezen is. Sinds die tijd is de game verschillende malen geüpdatet, waardoor nu onder andere Game Center ondersteund wordt. We beoordeelden de game toen met een 7,5.

Mushroom Age
Categorie: Games
Kost: Niets! (was: €2,39)

In Mushroom Age moet je op zoek naar een verloren liefde in zowel het heden, het verleden, als in de toekomst. In deze game speel je Vera, die op zoek is naar haar verloofde Tom, die vlak voor hun bruiloft verdween. Op deze weg moet je puzzels en andere mini-games oplossen. Je vindt 45 levels in het spelletje, met nog eens 41 mini-games. Mushroom Age is volledig geoptimaliseerd voor iOS 4.0 en hoger, inclusief Retina Display-ondersteuning.

Hero Of Sparta 2
Categorie: Games
Kost: €0,79 (was: €3,99)

Hero of Sparta 2 is een gevechtsspel in de stijl van God of War. In deze game keert hoofdpersoon Argos na een lange strijd terug naar Sparta. Maar de onderwereld blijft hem achtervolgen en Argos moet met vijanden en eindbazen in gevecht. In Hero of Sparta 2 zitten 12 levels die zich in 8 omgevingen afspelen. Je kunt 360 graden rondkijken en de game heeft mooie 3D-, licht- en reliëfeffecten. De applicatie is bijna 1500 keer gewaardeerd in de Amerikaanse App Store en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Catan
Categorie: Games
Kost: €2,39 (was: €3,99)

Net als bij het originele bordspel kun je in Catan met maximaal vier spelers strijden om de meeste dorpen, de langste handelsroute en de grootste riddermacht. Je moet met elkaar handelen en proberen om waardevolle grondstoffen in handen te krijgen. Ben je alleen, dan kun je ook tegen de karakters uit het spel strijden, zoals piraat Johanna, handelaar Vincent en ridder Simon. Bijna 6000 beoordelingen vormden het gemiddelde van deze game: 4 sterren.

N.O.V.A. 2
Categorie: Games
Kost: €0,79 (was: €5,49)

In het eerste deel van deze game werd je op een eiland vol met aliens gedropt, samen met een groot arsenaal aan wapens. Deze game gaat verder waar het eerste deel ophield en bevat daarnaast een grote hoeveelheid nieuwe wapens en de mogelijkheid om via Gameloft Live met tien spelers over het internet tegen elkaar te spelen. In de Amerikaanse App Store werd deze game meer dan 300 keer gewaardeerd, met een gemiddelde van 4 sterren. We raden je wel aan de game op je computer te downloaden, hij is namelijk ruim 700 MB groot.

Iron Man 2
Categorie: Games
Kost: €0,79 (was: €3,99)

Iron Man 2 hoort bij de gelijknamige film en is de tweede Iron Man-game van Gameloft. Je kunt zowel in het pak Iron Man als War Machine duiken. Hiermee kun je op 9 verschillende locaties spelen, van New York tot de jungles van Somalië. Als je nog twijfelt over de aankoop, er is een gratis lite-versie waarmee je de app kunt testen. Iron Man 2 heeft een gemiddelde van 4 sterren, gevormd uit bijna 5000 beoordelingen.

Super Mega Worm
Categorie: Games
Kost: Niets! (was: €0,79)

Moeder aarde is op de rand van uitsterven. Daarom wordt haar laatste hoop ingezet: jij, Wojira. Wojira is een grote worm die zijn weg door grote golven mensen en robots moet vechten om deze te verdelgen. Hierdoor kun je groeien en word je steeds krachtiger, waardoor nieuwe aanvallen beschikbaar komen. Deze game, in retro-stijl uitgevoerd, bevat 24 levels, 2 game modi en support voor Game Center. Dit is een universele applicatie en werkt dus optimaal op zowel iPhone als iPad. Super Mega Worm doet het met bijna 3500 waarderingen en een gemiddelde van 4 sterren goed in de Amerikaanse App Store.

Let’s Golf 2
Categorie: Games
Kost: €0,79 (was: €3,99)

Deze game van Gameloft bevat 108 holes op 6 verschillende locaties. Je hebt de keuze uit vier cartoonfiguurtjes, elk met eigen speelstijl en vaardigheden. Je kunt de game ook multiplayer spelen via Wi-Fi. Via de controls kun je zelfs spin aan de bal meegeven. Er is ook een casual speelmodus voor als je gewoon even een balletje wilt slaan. Gameloft heeft in de laatste update de LIVE-dienst toegevoegd, zodat je realtime kunt chatten met je vrienden en kunt vergelijken hoeveel trofeeën iedereen heeft verzameld. In totaal zijn er 26 trofeeën om te unlocken. Spelen met vrienden kan via internet, lokale Wi-Fi of Bluetooth.

PAC-MAN
Categorie: Games
Kost: €1,59 (was: €3,99)

Klassieker PAC-MAN mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Daarom heeft ook NAMCO de hartjes en rode verf uit de la gehaald en PAC-MAN onder handen genomen. Dankzij deze update wordt dit nieuwe thema toegevoegd, net als de oude besturing door middel van swipen (vegen over het scherm). Verder ondersteunt de applicatie sinds kort Game Center. Er is ook een iPad-versie, die ook €1,59 kost, en een lite-versie, die gratis is, maar dit nieuwe thema slechts tijdelijk ondersteunt.

Dungeon Defenders: First Wave
Categorie: Games
Kost: €0,99 (was: €2,39)

Dungeon Defenders is een mix tussen een actie RPG en een tower defense-game. De titel is al bekend van zijn grotere broers op de PlayStation en Xbox. Het is een redelijk ingewikkelde game, waarbij je met veel factoren moet rekening houden, zoals strategie, het XP van je karakter en verschillende wapens. Dit spel maakt gebruik van Unreal Engine 3, een engine die ook de basis is geweest voor computerspellen als Bioshock, Gears of War en Mass Effect. Je hoeft Dungeon Defenders echter niet apart te kopen voor al je iOS-apparaten. Dungeon Defenders is namelijk een universele applicatie en werkt dus optimaal op zowel iPhone als iPad. Hieronder een filmpje om een eerste indruk te krijgen.

Apps in een nieuw jasje

The Creeps! Holiday Edition
Categorie: Games
Kost: €0,79 (was: €1,59)

The Creeps! is een van de populairste tower defense-games voor het iPhone-platform. Deze nieuwe game in Valentijn-stijl speel je op dezelfde manier, maar bevat nieuwe levels. In de game moet je objecten wegblazen om torens te kunnen plaatsen. Dit doe je door erop te tappen. De game is voorzien van hartjes, kusjes, kaarsen, teddyberen en andere zoete objecten die je in de stemming moeten brengen voor Valentijn. In survival mode zijn er 9 levels om te unlocken, plus nog eens 4 door buster-levels. Je beste scores kun je vergelijken in Apple’s Game Center. Mocht je van dit soort tower defense-games houden dan is de Valentijns-editie voor €0,79 een koopje. Er is ook een iPad-versie, waar je ook €0,79 voor zult moeten neerleggen.

Angry Birds Seasons
Categorie: Games
Kost: €0,79

De seizoensuitvoering van Angry Birds is al een poos in de App Store te vinden en wordt geüpdatet bij belangrijke feestdagen, zoals kerst, Halloween en Valentijnsdag. Heb je eerder de kerst- of Halloweenversie al gedownload? Dan komen de Valentijnslevels automatisch binnen als je de app bijwerkt. Angry Birds Seasons is met deze update uitgebreid met vijftien nieuwe levels, die allemaal vol zitten met liefde. Roze hartjes en Cupido-varkens zorgen voor de aankleding van de nieuwe levels. Daarnaast zitten er drie gouden eieren verstopt in het spel, die je toegang geven tot bonuslevels en er zijn nieuwe achievements voor Apple’s Game Center toegevoegd. Ook heeft de app een Valentijnsthema en -icoon gekregen. Een grappig extraatje is dat je vanuit de applicatie Valentijnskaartjes kunt versturen via Facebook. Zo kun je je Valentijn verrassen met verliefde Angry Birds of varkens. Er is ook een iPad-versie, die €1,59 kost.

Cut The Rope
Categorie: Games
Kost: €0,79

Dankzij een recente update van Cut The Rope bevat deze game een extra Valentine Box, met 25 nieuwe levels in de kleuren zalmroze en paars. Cut The Rope is een spel waarbij je virtuele touwen op de juiste wijze moet doorsnijden met je vinger, zodat een snoepje in de mond van hoofdfiguur Om Nom valt. De extra Valentine Box kan alleen worden geopend als je alle eerdere dozen hebt afgerond. Het leuke is dat de Valentine Box meer is dan wat extra levels in zoete kleurtjes: je ontdekt ook een nieuwe spelwijze, met twee snoepjes die je moet combineren.Ook zitten er in de nieuwe versie drie extra achievements via Game Center.

Speciaal voor Valentijnsdag

Valentine 2011
Categorie: Lifestyle
Kost: Niets! (was: €0,79)

Met Valentine 2011 geïnstalleerd hoef je je geen zorgen meer te maken over de romantische date van vanavond. De applicatie poogt je op ieder aspect van Valentijnsdag te helpen. Zo is er een love poem generator, staan er kledingtips in, de beste liefdesliedjes en andere handigheden.

Nog niet genoeg?

Match Around
Categorie: Amusement
Nieuw in de App Store

Voel je je na al deze korting treurig dat je op Valentijnsdag een lijstje met applicaties zit te lezen, in plaats van uit eten met je vriend of vriendin? Dan kun je met MatchAround op zoek naar een date. Deze applicatie matcht mensen die zich kort bij elkaar bevinden en die interesses delen. Dit wordt gedaan op basis van je Facebook-profiel. De applicatie vergelijkt onder andere je interesses en likes. Dit zorgt ervoor dat jij en je mogelijke liefde een boel gelijke interesses hebben, zodat het gesprek vanaf minuut één soepel loopt. Dat moet ook wel, want nadat de app een potentiële partner gevonden heeft, wordt direct een chatsessie geopend. Daarna is het aan jou. Pas wel even op, je zult iOS 4.2 of hoger moeten hebben om te beginnen met flirten.

In de App Store is tevens een speciale pagina met apps om je voor te bereiden op the biggest date night of the year, die vind je hier.

Dank aan Kristel, KiM0Z, Ruud, Jean-Luc en alle andere tipgevers!

Alle applicaties waren om 19:00 uur voor de in het artikel genoemde prijs te downloaden uit de Nederlandse App Store. Je bent nieuwsbrieflezer en de app is niet meer in de aanbieding? Lees dit artikel! De kortingen genoemd in dit artikel gelden slechts tijdelijk. We raden daarom aan om de apps zo snel mogelijk te downloaden, als je ze wilt hebben. Wij kunnen niet voorspellen wanneer de applicaties weer teruggaan naar de normale prijs en raden daarom aan altijd te checken of de aanbieding nog steeds geldt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2011, 23:31
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, gratis, korting, valentijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.