Tekst vertalen binnen Safari dankzij Tap-Translate

Tap-Translate voegt een bookmark toe aan Safari, waarmee je binnen de browser met één klik teksten kunt vertalen.

Tap-TranslateMet de Google Translate-applicatie die vorige week uitkwam kun je snel en makkelijk teksten vertalen. De applicatie heeft zelfs de mogelijkheid om de tekst in te spreken, zodat hij via spraakherkenning wordt ingevoerd. Wat alleen niet zo makkelijk is, is teksten op websites vertalen met Google Translate. Je moet de teksten dan kopiëren, Google Translate openen, de tekst plakken en dan vertalen. Dat moet toch makkelijker kunnen? Ja, met Tap-Translate.

Tap-Translate voegt vertaalfunctionaliteit toe aan Safari. Je surft gewoon met Safari en als je een woord wilt vertalen klik je in je bookmaks op Tap-Translate en vervolgens op het woord dat je wilt vertalen. Je kunt het woord vervolgens met een klik op het speakertje laten uitspreken. Met het plus-icoontje vertaal je een complete paragraaf en met het pagina-icoontje zelfs een hele pagina.

Je moet de app Tap-Translate eenmalig opstarten om je taal in te stellen en vervolgens Tap-Translate toe te voegen aan de bookmarks van Safari. Wil je zien hoe dat gaat? Er is een stap-voor-stap videohandleiding beschikbaar.

De applicatie ondersteunt meer dan vijftig talen, inclusief talen die andere tekens gebruiken dan ons alfabet, zoals Chinees, Japans, Grieks en Russisch. Tap-Translate werkt zowel op de iPhone als de iPad en de bookmark is eventueel ook toe te voegen aan andere browsers dan Safari.

Downloaden: Tap-Translate (€1,59)

Via Macstories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2011, 20:30
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen bookmarks, safari, vertalen, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.