Siri: Je persoonlijke assistent op de iPhone

Een iPhone-applicatie die op basis van wat je zegt de beste resultaten in debuurt geeft. Siri moet je persoonlijke assistent worden als je onderweg bent.

Siri op de iPhoneOp de iPhone kennen we als het gaat om spraakherkenning maar enkele applicaties zoals bijvoorbeeld Dragon Dictation. Als het gaat om locatiegebaseerde iPhone-applicaties zijn er al erg veel in de App Store te vinden, waaronder Layar, Foursquare, Waarheen?, Yelp en vele anderen. Op dit moment is er een iPhone-applicatie bijgekomen die beide factoren combineert. Een iPhone-applicatie die op basis van wat je zegt de beste resultaten geeft. Siri moet je persoonlijke assistent worden als je onderweg bent.

Siri is een project waaraan al enkele jaren ontwikkeld wordt. Siri maakt hoofdzakelijk gebruik van CALO om resultaten te tonen. CALO staat voor “Cognitieve Assistent die Leert en Organiseert”. Met Siri op je iPhone kun je door middel van jouw stem de meest relevante resultaten laten vinden. Dit kunnen resultaten over restaurants, films, uitgaansgelegenheden en zelfs taxibedrijven zijn.

Siri ondersteunt op dit moment alleen nog de Engelse taal. Het is nog niet duidelijk wanneer er ook een Nederlandse variant beschikbaar gaat komen. Het herkennen van wat je zegt wordt gedaan door Nuance, hetzelfde bedrijf waar de technologie van de spraakherkenning bij Dragon Dictation op gebaseerd is.

Op dit moment ondersteunt Siri 16 verschillende services in de applicatie. De iPhone-applicatie gebruikt StubHub om concertinformatie op te halen. Van MovieTickets haalt de applicatie filmtijden op, zodat je weet hoe laat een bepaalde film begint. Reviews van deze films worden via de website Rotten Tomatoes getoond. Na de film kun je dan Yelp gebruiken om een restaurant in de buurt te vinden die goede recensies heeft en uiteindelijk bel je een taxi via de applicatie door middel van TaxiMagic. Hieronder is een filmpje te zien hoe Siri in de praktijk werkt.

Downloaden: Siri Assistant Alleen in US App Store te krijgen op dit moment.

Bron: ReadWriteWeb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2010, 18:46
Categorie Diensten
Onderwerpen locatie, nuance, siri, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.