Age of Tribes: een nieuwe iPhone-variant op Lemmings

Age of Tribes is een game gebaseerd op Lemmings, maar in een nieuwe variant met een andere verhaallijn. In Age of Tribes moet je een pad uitstippelen voor een groep holbewoners, die je zonder nadenken volgen.

age of tribes
Age of Tribes is een nieuw gelanceerde game die sterk aan Lemmings doet denken. Toch is de speelwijze wel op een aantal punten anders. In Age of Tribes ben je aanvoerder van een groep oerbewoners uit verschillende tijdperken.

age of tribesDoel is het om de leden van de clan naar huis terug te voeren. De leden volgen hun leider blind, net als bij de Lemmings, die ook niet zelf nadachten maar zich zonder nadenken in ravijnen stortten omdat jij als speler niet de juiste voorzorgsmaatregelen had genomen. De game is geoptimaliseerd voor het aanraakscherm. Je bepaalt de weg die de poppetjes lopen door met je vinger trappen te tekenen. Je tapt eenmaal op het scherm om een nieuwe trap te beginnen en tapt daarna nogmaals op het punt waar de trap moet eindigen. Het pad bestaat maar een paar seconden, dus je moet op het juiste moment de verbinding maken. Er zijn 8 paden of trappen op een bepaald moment mogelijk. Elk pad dat je tekent zullen de groepsleden zonder nadenken volgen. Daarbij moet je voorkomen dat ze in gevaarlijke vallen terechtkomen en dat ze niet van te grote hoogte vallen.

Net als bij Lemmings moet je zorgen dat een bepaald aantal leden veilig thuis aankomt. Age of Tribes is voorzien van Plus+ integratie, zodat je na elk level je prestaties kunt publiceren. Hoe korter de tijd die je nodig hebt voor een level, hoe hoger het aantal punten. Er zijn 4 verschillende gebieden met 8 grafische thema’s. Je begint met twee beginnerslevels en daarna nog eens 5 gewone levels, per gebied.

In de App Store is ook de game Lemmings Online te vinden. Die hebben we wel eens besproken, maar is zeker geen aanrader. Mocht je de game willen kopen, dan kun je beter nog een paar dubbeltjes erbij doen om Age of Tribes te kunnen downloaden.

Downloaden: Age of Tribes (€1,59)
Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2010, 13:20
Categorie Games
Onderwerpen game, lemmings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.