Prowl krijgt nieuwe geluiden en stiltefunctie, maar update blijkt buggy

Prowl heeft een update gekregen, die je beter niet meteen kunt installeren. Er zit namelijk een bug in, maar er is een oplossing onderweg naar de App Store. In de update kun je stilte-uren instellen en nieuwe notificatiegeluiden kiezen.

prowlIn de App Store kun je op dit moment een update van Prowl vinden. Toch kunnen bestaande gebruikers van Prowl 1.0 beter nog even wachten met de update naar 1.1 omdat deze crasht als je de nieuwe instellingsmogelijkheden aanpast. De ontwikkelaar heeft inmiddels versie 1.1.5 met spoed naar Apple gestuurd om dit probleem te verhelpen. Met Prowl kun je desktop-notificaties van Growl naar je iPhone laten sturen als push-berichten.


Je kunt zelf instellen welke meldingen je wilt zien, bijvoorbeeld nieuwe Twitter-berichten, downloads die succesvol zijn afgerond, chatberichten van Adium, e-mailberichten over een bepaald onderwerp… wat je maar wilt. Growl is op de desktop verkrijgbaar voor Mac en Windows. De desktop is ook de plek waar je instelt welke meldingen je wilt ontvangen. Prowl is de tegenhanger op de iPhone waarmee je deze meldingen ook als popup-berichten op de iPhone te zien krijgt.

De nieuwe versie van Prowl bevat nieuwe geluidseffecten, stuurt je meteen door naar de juiste applicatie en biedt de mogelijkheid om ‘stille’ uren aan te geven. Bij de geluidseffecten heb je nu keuze uit vier alarmgeluiden, inclusief een extra lang en luid alarm. Je kunt voortaan ook instellen dat je alleen het trilalarm wilt voelen. Verder kun je meerdere prioriteitsniveau’s instellen en bij elk daarvan een ander geluid kiezen.

Prowl had tot nu toe als nadeel dat je bij elke popup-melding naar de applicatie Prowl werd doorgestuurd. Het is best leuk om te zien dat er een nieuwe tweet of een nieuw e-mailbericht is binnengekomen, maar als je erop wilde reageren moest je Prowl afsluiten en vervolgens handmatig naar je favoriete Twitter- of e-mailclient gaan. Dat is met Prowl 1.1.5 opgelost: je geeft aan welke applicatie je vanuit de Prowl-popup wilt openen. Een tik op de knop View brengt je naar de gewenste applicatie.

De derde vernieuwing is ‘Quiet Hours’. Hiermee stel je in wanneer je wel en niet notificaties wilt ontvangen, zodat je bijvoorbeeld tijdens werkuren en terwijl je slaapt niet gestoord wordt. Eventueel kun je aangeven dat extreem belangrijke berichten wel blijven binnenkomen. Tijdens de stille uurtjes wordt alleen het nummer (badge) op het applicatie-icoon bijgewerkt.

Meer info: Prowl
Downloaden: Prowl (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.