Prowl toont Growl-notificaties op je iPhone (Mac)

Prowl stelt je in staat om persoonlijke notificaties te maken, in de stijl van de push notificaties van Apple. Het zorgt ervoor dat de Growl-notificaties op de Mac (die je zelf kunt maken) ook op de iPhone verschijnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

prowlPush notificaties zijn tot nu toe vooral te vinden in de hoek van instant messaging. Je kunt echter ook zelf push-berichten maken met de nieuwe applicatie Prowl (€2,39). Het is gemaakt door Adium-ontwikkelaar Zackary West en biedt vrijwel onbeperkte mogelijkheden: je kunt een Growl-notificatie krijgen wanneer er iets in iTunes gebeurt, gewaarschuwd worden wanneer je BitTorrent-download op de desktop klaar of wanneer je naam genoemd wordt op Twitter.


Je kunt ook een waarschuwing krijgen wanneer er e-mail binnenkomt. De notificaties zien er hetzelfde uit als bij push notificaties, maar je kunt helemaal zelf bepalen wat ze doen en wanneer. Zo kun je bijvoorbeeld alleen meldingen krijgen op je iPhone als je niet achter je Mac zit.

prowl lijstElke Mac-gebruiker zou Growl moeten kennen: met deze Mac-uitbreiding kun je allerlei meldingen laten verschijnen op je scherm. Prowl haakt daarop in met een iPhone-versie, die alle meldingen toont die vanaf de Mac zijn verstuurd. Je kunt de meldingen ook in een lijst bekijken en weghalen wat overbodig is geworden. Prowl kan 30 dagen aan notificaties aan.

Een FAQ op de website van de ontwikkelaar geeft antwoord op nog resterende vragen.

Downloaden: Prowl (€2,39)
Meer info: Prowl

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.