TomTom voor iPhone vandaag beschikbaar in App Store (Update 2)

TomTom voor de iPhone is vanaf vandaag in de Nieuw-Zeelandse App Store te vinden. Voor het eerst is nu ook een prijsindicatie bekend voor TomTom met kaarten van West-Europa.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

TomTom voor iPhone in App StoreVia een betrouwbare bron hebben we zojuist vernomen dat TomTom voor de iPhone vandaag is vrijgegeven voor de App Store. Vanaf ca. 13:00 uur Nederlandse tijd zal de software in de Australische Nieuw-Zeelandse App Store te vinden zijn. De verwachting is dat de software gaandeweg ook in andere App Stores wereldwijd beschikbaar komt. Op dit moment zijn alleen de prijzen in Nieuw-Zeelandse dollars bekend, waaruit valt af te leiden dat de kaarten voor West-Europa rond de €85 gaan kosten. Dit scheelt maar een paar euro met de prijs van €80 die Navigon momenteel als kortingactie hanteert. Eerder waren er al (onbevestigde) geruchten dat TomTom de software afgelopen week bij Apple had ingeleverd. Gewoonlijk duurt het tegenwoordig een week of twee om applicaties goed te keuren.

TomTom West-Europa voor iPhone en TomTom Benelux voor iPhone zijn inmiddels in de Nederlandse App Store verkrijgbaar. Meer daarover lees je in dit nieuwsartikel: TomTom voor iPhone nu in Nederlandse App Store verkrijgbaar

De prijzen en bestandsgrootte zijn als volgt:

  • TomTom Western Europe: NZD 179,99 (ca. €83) / 1,44GB
  • TomTom US: NZD 124,99 (ca. €58) / 1,21GB
  • TomTom Australia: NZD 104,99 (ca. €49) / 157MB
  • TomTom New Zealand: NZD 119,99 (€56) / 85,6MB

tomtom iphone

Wat opvalt is dat de software een heel ander uiterlijk heeft gekregen in vergelijking met eerdere mobiele versies van TomTom Navigator. Hieronder zie je vier screenshots van de Europese versie:

tomtom iphone

tomtom iphone

Over de aangekondigde carkit van TomTom zijn nog geen mededelingen gedaan. Dit product komt volgens de geruchten later op de markt. De prijs voor de iPhone-carkit is ook nog niet officieel bekendgemaakt. Wel publiceerde een Britse webwinkelier eerder een geschatte prijs voor de TomTom-carkit (rond de €133), maar die prijs is door TomTom ontkend met de toevoeging dat de Britse webwinkelier geen officiële verkoper van TomTom-accessoires is.

De uitrol lijkt nu op gang gekomen te zijn: TomTom is inmiddels ook in de Australische App Store verschenen.

TomTom in App Store

Reacties: 203 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.