Polar Team: sporthorlogemaker Polar brengt sportdashboard voor iPad uit

Polar Team is een nieuwe app van hartslagmeterfabrikant Polar. Met Polar Team kan een sportcoach op de iPad zien hoe het met hartslag en uitputting van sporters is gesteld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

polar panelPolar is bekend van de hartslagmeters en sporthorloges. Nu hebben ze ook de iPad-app Polar Team beschikbaar, gericht op teamsporters. Een coach kan via het iPad-dashboard van Polar precies zien hoe het met de hartslag en belasting van alle sporters zit. De app is gratis te downloaden, maar je hebt er wel geschikte hartslagmeters voor nodig. Elk teamlid zal zo’n hartslagmeter moeten hebben.

Een geschikte hartslagmeter is bijvoorbeeld de Polar H7 (ca. €70), die je met een borstband vastmaakt. De Polar H7 legt via Bluetooth verbinding met je iPad en de coach kan vervolgens data aflezen van maximaal 40 spelers die zich op een afstand van maximaal 10 meter mogen bewegen. Dat geeft meteen ook de beperking van het systeem aan: het dashboard is vooral geschikt voor indoor teamsporten zoals volleybal, waarbij de sporters geen grote afstanden afleggen. Polar denkt dat vooral coaches van school- en collegeteams interesse zullen hebben in de app. Ze kunnen de trainingen meteen afstemmen op de prestaties van de sporter.

Downloaden: Polar Team (gratis, iPad, iOS 6.0+)

polar-team-speler-statistieken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2013, 9:18
Categorie Sport
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.