iOS game-update: Dungeon Keeper voor iOS, Little Galaxy en Asphalt 8 komt morgen

Vandaag in de iOS game-update aandacht voor de laatste teasertrailer voor Asphalt 8, Dungeon Keeper voor iOS is aangekondigd en Little Galaxy.

Asphalt 8 AirborneNog maar één nachtje slapen en we kunnen eindelijk Asphalt 8: Airborne uit de App Store vissen. Een gamerelease die Gameloft nu alvast flink weet te hypen door een speciale trailer uit te brengen. Verder in deze iOS game-update aandacht voor de aangekondigde iOS-versie van Dungeon Keeper en het schattige planeethopspelletje Little Galaxy – wat een verre neef lijkt te zijn van de de pas verschenen nedergame An Alien With a Magnet.

Dungeon Keeper wordt freemium iOS-game

Dungeon Keeper 1Tussen al het nieuws afkomstig van GamesCom zitten ook de nodige iOS-aankondigingen, waaronder de iOS-versie van Dungeon Keeper die Electronic Arts in de winter van 2013 wil uitbrengen. Dungeon Keeper! De naam zal de meest fervente gamers onder ons vast nog een hoop zeggen, maar om even de minder ervaren zielen en vergeetachtigen onder ons toe te lichten: in Dungeon Keeper kruip je in de huid van de baas van een ondergrondse kerker, waar koene fantasiehelden zich door proberen te bewegen. Aan jou de taak om alle hindernissen die zij tegenkomen zo moeilijk en oneerlijk mogelijk te maken, zodat ze het loodje leggen en jij je baan als superschurk mag behouden. Het is een beetje alsof je een traditioneel avonturenspel eens vanuit een ander perspectief mag bekijken. De eerste beelden die Electronic Arts heeft uitgebracht beloven al veel goeds, maar we beteugelen ons enthousiasme nog even. De meningen over EA’s verdienmodellen in freemium-spellen waren tot nu toe wisselen, al valt Plants vs. Zombies 2 wel in goede aarde.

Dungeon Keeper 2

Little Galaxy: planeethoppen

Little GalaxyHé, hebben we dit niet eerder gezien? In Little Galaxy moet je op het juiste moment tappen zodat een poppetje van planeet naar planeet vliegt, een spelprincipe dat een beetje doet denken aan de eerder verschenen Nedergame An Alien With a Magnet. In Little Galaxy ligt de nadrukt echter een stuk minder op het verzamelen van punten, waardoor de game gelijk al een stuk relaxter aanvoelt. Een bijzondere en kleurrijke tekenstijl zorgt er bovendien voor dat Little Galaxy allesbehalve vervelend is om naar te kijken. Little Galaxy hanteert zijn eigen natuurwetten, die je op sommige punten maar even voor lief moet nemen: de game vindt het logisch dat je met een lijnrechte sprong van de ene planeet bij de ander kunt komen, maar zodra je naar planeten in een kleine boog vliegt kun je al door het nabijgelegen zwaartekrachtveld naar beneden worden getrokken. Een handige truc als je puntjes uit de lucht wil halen met een schijnbeweging, maar de zwaartekracht van nabijgelegen zonnen laten al snel zien dat er ook genoeg gevaren zijn om rekening mee te houden.
Downloaden: Little Galaxy (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de dag: Asphalt 8: Airborne

Eind juni dachten we al dat het bijna zover is, maar na meer dan drie weken wachten zijn we er toch eindelijk zeker van: morgen verschijnt Asphalt 8: Airborne eindelijk in de App Store. Gameloft’s nieuwste bevat nieuwe auto’s, nieuwe racetracks en mooiere beelden – alles dat je eigenlijk van een vervolg in een lange racereeks zou verwachten. Verspreid door alle levels vind je echter ook ramps, die je kunt gebruiken om je kar de lucht in te lanceren. Doe dit vanuit een creatieve hoek en je auto maakt een stuntbeweging, met positieve gevolgen als je de wagen met vier wielen op de grond laat landen. We zijn benieuwd. Tot morgen hebben we in ieder geval een op GamesCom vrijgegeven trailer om ons warm te houden. Echt geen zin om te wachten? Nou ja, dan maar even Asphalt 7 met onderstaande link downloaden.
Downloaden: Asphalt 7: Heat (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 19:50
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, dungeon, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.