OverDrive aangepast voor iPad: bibliotheekboeken lezen op je iPad

De OverDrive-applicatie voor iOS is aangepast voor de iPad. Je kunt met OverDrive boeken via webwinkels lezen of boeken lenen van de bibliotheek.

overdriveEbook-distributeur OverDrive heeft de bestaan de ebookapplicatie voor iOS aangepast voor de iPad. Met deze app kun je ebooks van diverse webwinkels en bibliotheken downloaden en lezen op je iOS-apparaat. OverDrive levert vooral ebooks aan bibliotheken. Volgens de distributeur zijn er meer dan 13.000 bibliotheken wereldwijd die via dit systeem hun ebooks aanbieden. Binnen de app kun je boeken in- en uitchecken, waarna je ze kunt lezen. Ook boeken met Adobe DRM-beveiliging die je online hebt gekocht, zijn nu via je iPad te lezen. Alternatieven zijn Bluefire en Txtr.

Je kunt in de Overdrive-applicatie het lettertype en de lettergrootte van de boeken aanpassen. Je kunt bladwijzers aanmaken en overschakelen naar nachtweergave. Het is niet mogelijk om tekst te markeren of notities toe te voegen, zoals in veel andere ereader-apps. Leen je boeken via de bibliotheek, dan is het handige dat je nooit te laat bent met inleveren, want de app stopt vanzelf met het vertonen van de boeken. OverDrive is wereldwijd een van de grootste ebook-distributeurs ter wereld. Naast de iOS-applicatie is er ook een soortgelijke Android-app, bedoeld voor smartphones en tablets. De nieuwe versie heeft een Delete All-knop gekregen om alle boeken te wissen waar je niet langer een licentie op hebt. Ook is er nu ondersteuning voor hyperlinks in ePub-bestanden en er zijn diverse bugfixes en performanceverbeteringen doorgevoerd.

Je hebt voor DRM-beveiligde boeken een account van Adobe Digital Editions (gratis) nodig en een iPad met iOS 4.0 of hoger.

Downloaden: OverDrive Media Console (gratis – universeel)

overdrive landscape

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2011, 18:06
Categorie Amusement
Onderwerpen bibliotheek, ebook, facebook, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.