iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
App Gemist logo

Dit zijn de beste nieuwe Nederlandse apps van oktober 2017

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand oktober 2017? iCulture zet de beste en interessantste voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iCulture: Nederlandse apps

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit nieuwe maandelijkse overzicht brengen we de beste iPhone apps en iPad apps van de lage landen bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via redactie@ of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Consult+

We weten niet hoe jij er over denkt, maar wij vinden een bezoek aan de huisarts altijd maar een vervelende gebeurtenis, waar we rode vlekken in onze nek van krijgen. Je hebt maar een paar minuten om je symptomen uit te leggen en terwijl de huisarts met twee vingers op het toetsenbord zit te rammen, zit jij zenuwachtig aan de knoop van je jas te draaien. Zou het ernstig zijn? Ben je echt niks vergeten? De app Consult+ helpt je om het gesprek voor te bereiden en op te nemen, zodat je achteraf niet met een blanco geheugen buiten staat.

Consult+ bewaart de gesprekken versleuteld op de smartphone, zodat je het later thuis nog eens rustig kunt naluisteren. De app sluit aan bij de Handreiking van de KNMG over het opnemen van gesprekken door patiënten, waar afgelopen week veel over te doen was. Delen van het opgenomen gesprek op social media is extra moeilijk gemaakt, want dat is uiteraard niet de bedoeling. Bij een slecht nieuws-gesprek blijkt dat patiënten maar hooguit 20% van alle informatie onthouden, dus zeker een aanrader als je binnenkort van plan bent om bij de huisarts langs te gaan. De arts moet in de app toestemming geven voor de opname en de patiënt belooft dat hij de opname alleen voor eigen gebruik gaat maken. Omdat alles lokaal blijft werkt het ook als er geen internetverbinding beschikbaar is. Wat ons bevalt is dat de app zo simpel is gemaakt dat het ook te gebruiken is voor mensen die niet zo handig met smartphones zijn.

 

Consult+ app

Ticketstore (voorheen Tikkit)

Ga je vaak naar evenementen, concerten of andere activiteiten waar je een kaartje voor nodig hebt? De nieuwe app Ticketstore kan hiervoor van pas komen. Je kunt deze tickets namelijk allemaal bij elkaar in de app zetten. Je kunt allerlei tickets importeren, zoals PDF-bestanden, mobiele tickets en zelfs screenshots. Voor elke activiteit maak je een groep aan waar je andere mensen voor kunt uitnodigen, waarna je de tickets aan elke persoon toewijst. Je kunt hier meteen chatten met alle deelnemers, zodat je bijvoorbeeld afspraken kunt maken. Om gebruik te kunnen maken van Ticketstore, moet je wel een account aanmaken. Dit gaat niet met Facebook, Twitter of Google, want je moet een eigen account aanmaken. Ticketstore is dus geen vervanger voor het bekende TicketSwap (en onze buren op iCulture HQ!), maar meer een verzamelapp voor je tickets.

Ticketstore app

Gone Out

Gone Out vindt voor jou het perfecte feestje. Deze compleet vernieuwde app pakt het anders aan dan de doorsnee party-agenda. Met machine learning en computerintelligentie haalt deze app alle evenementen van Facebook af. Van enorme kleine underground feestjes tot grote knallers, alles bij jou in de buurt is in de app te vinden. Bij ieder feest zie je meteen alle informatie die je wilt weten, zoals wie er optreedt, entreeprijs, minimumleeftijd, hoeveel mensen er naar het feest gaan en een link naar tickets, indien beschikbaar. De restyling werd uitgevoerd door Bureau Visueel en meer informatie over de app zelf vind je op goneout.nl.

Gone Out-app

Foodsciffer

FoodSciffer ziet er niet zo mooi uit, maar is wel heel handig. Dit is een gratis app voor mensen die bewust willen eten of een allergie of intolerantie hebben. Je kunt producten scannen of intikken. Handig als je liever geen producten met lactose, gluten, suiker of andere ingrediënten wilt hebben. De app geeft snel inzicht wat er in een product zit, zoals calorieën, ingrediënten, keurmerken en meer. Zo kies je snel een product dat past bij jouw eetgewoontes of voedingspatroon. Je kunt er trouwens ook boodschappenlijstjes mee maken.

In de app maak je een profiel aan voor je gezin, zodat je bij het zoeken of scannen van een product meteen ziet of iedereen het kan eten aan de hand van icoontjes. FoodSciffer bevat zo’n 750.000 internationale producten en dat aantal groeit steeds verder.

 
 

C@r

Sommige apps zijn zo apart dat je je afvraagt wie erop zit te wachten. Zou het gaan werken? Stefan Detrez denkt van wel: deze Belgische ontwikkelaar heeft een chat-app voor automobilisten gemaakt, waarbij je contact legt via de nummerplaat. Laten we voorop stellen dat chatten achter het stuur helemaal niet veilig is en we dus zeker ook niet goedkeuren! Maar mocht je je auto langs de kant van de weg hebben geparkeerd en je ziet iemand rijden met een kapotte koplamp, een loshangende bumper of een knetterende uitlaat, dan kun je via C@r contact leggen. Die andere persoon moet dan ook de C@r-app hebben geïnstalleerd en die kans lijkt ons voorlopig niet zo groot. Stefan zegt dat de app al gebruikt wordt door mensen in België, Zweden, China, India en Frankrijk. Car-to-car messaging dus.

ANWB Fietsen

Je was misschien vergeten dat de ANWB ook een app voor fietsers heeft, bedoeld voor mensen die willen fietsen, maar geen idee hebben wat nou een beetje leuk of verrassend parcours is. De app is afgelopen week helemaal vernieuwd en heeft in versie 2.0 een nieuw uiterlijk. In de app vind je de door ANWB gecontroleerde fietsroutes, waarbij je je weg vindt aan de hand van knooppunten. Je leest wat je onderweg tegenkomt, zoals lunchplekken, oplaadpunten voor je elektrische fiets en fietswinkels om je lekke band te laten plakken. De app was sinds 2015 niet meer bijgewerkt, dus het was stiekem ook wel hoog tijd.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.