iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
App Gemist logo

De leukste apps van week 43-2017 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

App Gemist logoApp Gemist is terug, met een nieuwe insteek! In plaats van de apps waar je de afgelopen week al over hebt kunnen lezen, pakken we het vanaf nu anders aan. We bespreken in deze rubriek steeds een stuk of vijf apps die wat ons betreft de moeite waard zijn om te ontdekken. Leuke apps voor iPhone, iPad en Mac die je misschien nog niet kende, die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


iCulture App van de Week: Workshelf

Sinds de komst van iOS 11 kun je op een iPad veel meer doen en sneller werken. De multitasking op de iPad is veel uitgebreider, onder andere door Drag & Drop. Workshelf is een handige app die heel goed samenwerkt met alle functies van iOS 11 op de iPad. Je gebruikt Workshelf als een soort tijdelijke opslagplaats voor bestanden, afbeeldingen, links en tekst, waarna je ze eenvoudig kunt slepen naar bijvoorbeeld een Pages-document. Je kunt in Workshelf meerdere ‘kasten’ aanmaken, bijvoorbeeld voor werk en privé, zodat je alle benodigde content goed kunt indelen. De app bestaat nu een maandje, maar is deze week flink bijgewerkt met handige toevoegingen en een nieuw appicoon. Met de nieuwe versie werkt Workshelf ook met de nieuwe Bestanden-app, zodat je alles uit je iPad kunt halen.

 
Workshelf op de iPad.

Stranger Things: The Game

Volg jij Stranger Things op Netflix op de voet? Dan weet je vast ook dat nog maar net het tweede seizoen van deze sciencefiction-horrorserie van start gegaan is. Ter gelegenheid daarvan is er de bijbehorende game op de iPhone en iPad. In de game moet je puzzels oplossen in een retro-setting, met de personages uit de serie in de hoofdrol. In de nieuwste versie is een nieuw speelbaar personage en een nieuwe locatie toegevoegd. Als je een echte verzamelaar bent, dan kun je ook weer op zoek gaan naar nieuwe spullen in de game om een 100% score te behalen. Stranger Things: The Game is gratis te spelen, dus als fan van de serie mag je hem niet missen.

Meteor

Meteor is een nieuwe app waarmee je je internetsnelheid kunt testen, maar doet dat wel op een nieuwe manier. De app geeft niet simpelweg je internetsnelheid weer, maar laat meteen zien hoe goed je bepaalde diensten kunt gebruiken. Is 4,5 Mbps genoeg voor Netflix en hoe zit het met YouTube of Spotify? Je kunt in Meteor zelf je favoriete apps aangeven, zodat je meteen kunt zien of je huidige internetsnelheid genoeg is voor wat je op dat moment wil doen.

8-bit Super Mario Stickers

Vanaf deze week is Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch verkrijgbaar en ter gelegenheid daarvan heeft Nintendo een nieuwe iMessage-app uitgebracht. In 8-bit Super Mario Stickers vind je wel dertig stickers in een 8-bit Mario-stijl die je in je iMessage-gesprekken kunt plakken. Veel zul je herkennen van de originele Super Mario Bros. voor de NES, maar er zijn ook 8-bit stickers die geïnspireerd zijn op Super Mario Odyssey.

Cheez

Ken je Vine nog, het sociale netwerk waarin filmpjes van zes seconden centraal stonden? Vine is maanden geleden al gestopt, maar de app Cheez wil in dat gat springen. Maar in plaats van zes seconden, heb je nu zeventien seconden de tijd om je verhaal te delen. De app is ook voorzien van Snapchat-achtige filters en heeft een optie genaamd Dance Off, waarmee je met behulp van je camera dansbewegingen moet nadoen op bepaalde liedjes. Je kunt je korte filmpjes delen op Cheez zelf, maar je kan het ook delen via de bekende kanalen. Wij moeten nog maar zien of Cheez net zo bekend wordt als Vine.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 oktober 2017 om 13:00
Onderwerp
Categorie
Amusement
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.