Mixel: collages maken op de iPad en delen met de hele wereld

Met Mixel kun je niet alleen collages maken, de scrapbook-app laat je creaties ook delen met andere gebruikers. Die kunnen de elementen gebruiken en jouw werk remixen tot een creatief proces.

Mixel overzicht van collages en scrapbooksEr zijn al heel wat iPad-apps om collages mee te maken, maar het nieuw uitgebrachte Mixel doet er een schepje bovenop. In de applicatie kun je niet alleen collages maken door gedeeltes van foto’s en afbeeldingen uit te snijden, maar kun je ze ook delen met andere gebruikers, mensen uit je adresboek en Facebookvrienden. In de Updates van de app zie je de creaties van anderen. Er wordt lustig op los geknutseld en iedereen kan elkaars kunstwerken ‘remixen’.


Het is een beetje een rare gewaarwording. De collages die te zien zijn in Mixel lijken écht van papier te zijn, terwijl ze helemaal op de iPad gemaakt zijn. Dat komt door de techniek van het programma. Je kan eenvoudig kliederen met kleuren en achtergronden en je kan delen van foto’s naar hartelust uitsnijden om op de foto te plaatsen. Mixel iPad creatie maken met vormenDaarnaast biedt Mixel natuurlijk wel het gemak van digitale technologie. Zo kunnen vormen gekopieerd worden om vervolgens weer vergroot, verkleind en geroteerd te worden.

Het aardige van Mixel is dat je niet alleen de creaties van anderen kan bekijken, maar ze ook zelf kan bewerken. Remixen noemt de app dat. Als je in het hoofdscherm op een creatie drukt, kom je op een pagina met alle werkjes die gebruik maken van een object uit die collage. Als je vervolgens vanuit die pagina op een creatie drukt, wordt hij gedownload en kun je er met de Remix-knop zelf mee aan de slag. Van alle elementen waaruit de collage is opgetrokken, kun je zien in hoeveel andere collages het al gebruikt is. Pas dus wel even op als je foto’s van bijvoorbeeld je kinderen gebruikt. Daar kan je snel de grip op verliezen en die opeens terugzien in andere collages.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Behalve remixen kunnen stukken ook voorzien worden van een ‘like’, ‘love’ en een reactie. Bovendien is er een mogelijkheid om een Mixel te delen op Facebook, Twitter, de blogdienst Tumblr en via e-mail. Daarnaast kun je hem openen in de Safari-browser of opslaan in je fotoalbum. Je hebt helaas een Facebook-account nodig om gebruik te kunnen maken van Mixel, maar we hebben zelden zo’n leuke, creatieve en gratis app gezien op de iPad.

Downloaden: Mixel (gratis)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.