Nintendo: ‘Succes van mobiel gamen alleen maar goed voor ons’

Nintendo of America's president Reggie Fils-Aime zegt zich niet veel zorgen te maken over de opkomst van mobiel gamen. Volgens hem groeit het totale aantal gamers hierdoor, waardoor zij ook meer spelers aantrekken.

iPhone nintendoGisteren schreven we nog over een onderzoek waaruit bleek dat iOS en Android inmiddels grotere gameplatformen zijn dan de Nintendo DS. Nintendo zegt echter positief te kijken naar de groeiende mobiele markt. De groei in de mobiele gamesmarkt zou er op lange termijn voor zorgen dat zij alleen maar meer spelcomputers zullen verkopen.

Nintendo of America’s president Reggie Fils-Aime sprak afgelopen donderdag op een conferentie over digitale entertainment. Hij wijdde uitgebreid uit over de concurrentie van mobiele platformen en alle voordelen die deze volgens hem met zich meebracht. Volgens Fils-Aime zorgen de ontwikkelingen binnen de mobiele markt voor veranderingen die lastig te voorspellen zijn:

Wat wij zien is dat gamers niet per se tijd opofferen om op een ander platform te spelen of iets totaal anders te doen. Nieuwe vormen van gamen groeien, maar niet per se ten koste van de huidige manier om te spelen.

In zijn presentatie liet Fils-Aime cijfers zien om zijn visie te ondersteunen. Zo groeide niet alleen het aantal gamers van 67 naar 72 procent, maar nam het aantal huishoudens met een spelcomputer ook toe van 32,6 procent naar 50,5 procent sinds 2007. Het onderzoek van Flurry Analytics toont nog steeds de nare positie aan waarin Nintendo zich bevindt. Een groeiend aantal gamers zou betekenen dat Nintendo minder heeft verloren dan het onderzoek deed vermoeden, maar de Nintendo DS lijkt zijn koppositie wel te zijn verloren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2011, 13:19
Categorie Games
Onderwerpen android, game, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.