In iOS 5 kun je apps bijwerken zonder de App Store te verlaten

In iOS 5 beta 6 blijkt het mogelijk om apps bij te werken, zonder de App Store-app op je iPhone te verlaten. Voorheen werd je teruggestuurd naar het homescreen, wat soms vervelend is.

ios5beta6In de nieuwste beta-update van iOS 5 is een interessante nieuwe functie gevonden, die het installeren van apps een stuk makkelijker maakt. Als je een app installeert via de App Store-app op de iPhone, zul je merken dat je naar het homescreen wordt teruggestuurd. Wil je nogmaals een app installeren, dan moet je opnieuw de App Store-app opstarten. Onhandig, want wie gaat er nu zitten staren naar het installatieproces van een app? Het heeft alleen zin bij het installeren van een nieuwe app, die je meteen wilt gebruiken. Bij het installeren van updates is het sluiten van de app alleen maar onhandig. Meerdere mensen melden nu, dat Apple er iets aan heeft gedaan.

Het blijkt nu mogelijk om app-updates te installeren, terwijl de app geopend blijft. De screenshot hieronder laat zien hoe het werkt: wanneer je de app Google Translate wilt updaten verschijnt er tijdens het updateproces een ronddraaiend cirkeltje achter de naam. Je kunt ondertussen gewoon blijven doorgaan met bladeren in de App Store. Zo kun je meerdere apps updaten, zonder de App Store te verlaten.

ios5 update

Het huidige systeem is vooral vriendelijk voor nieuwe gebruikers: zodra zij een app installeren hoeven ze niet op zoek te gaan naar de nieuwe app, maar hij verschijnt recht voor je neus op het homescreen. Het vermoeden is dat Apple het straks ook gaat toestaan om meerdere downloads tegelijk uit te voeren, al is het nog niet duidelijk of het nu een definitieve functie in iOS 5 wordt, of dat Apple het gebruikt om te testen of de werkwijze gebruikers aanspreekt. Gisteren verscheen de zesde betaversie van iOS 5.

Lees in onderstaande tip meer over apps updaten op iPhone en iPad:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2011, 14:21
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.