App Gemist: Converse, Jamie’s Recipes, Luminance en meer

Iedere week kijken wij naar de meest interessante apps die zijn verschenen en sommen wij ze op in dit overzicht. Deze week komen onder andere Converse, Jamie's Recipes en Luminance aan bod.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

VI SeizoensgidsWe bespreken hier op iPadclub wekelijks tientallen apps, zodat jullie zo snel mogelijk weten wat er allemaal te downloaden is voor de iPad. Maar niet iedereen bezoekt iedere dag onze website, waardoor het heel goed kan dat je af en toe een leuke app mist. Om te zorgen dat je op de hoogte blijft, sommen wij ieder weekend de meest interessante nieuwe apps op in App Weekly. Deze week keken we naar de de sociale vertaalapp Converse, het universele kookboek Jamie’s Recipies, de fotobewerker Luminance en natuurlijk nog veel meer. Klik verder om naar het overzicht te gaan.

ConverseConverse – Niks vervelenders dan tegenover een niet Nederlands sprekende Duitser te staan, terwijl je zelf ook geen woord Duits naar buiten kunt brengen. Een woordenboek erbij pakken of een vertaal-app op een smartphone openen is dan een optie, maar het is dan nog ontzettend moeizaam om goed te communiceren. De app Converse maakt van een vertaalmachine een ware dialoogmachine. Je legt de iPad tussen jullie in en voert ieder op je eigen toetsenbord in wat je wil zeggen. Dit komt op de ander zijn scherm te staan, vertaald en wel.
Download: Converse (€3,99)

Jamie's RecipesJamie’s Recipes – Wij vonden het altijd al bijzonder dat Jamie’s Recipes, in wezen een digitaal kookboek, niet op de iPad beschikbaar was. De ontwikkelaar heeft daar via een update van de iPhone-app een einde aan gemaakt: de app is namelijk nu universeel te gebruiken. Hierin vind je de bekende kok zijn populaire recepten, opgedeeld in behapbare stappen en aangevuld met verschillende video’s. De app zelf kost je niks en komt met tien recepten, maar wanneer je meer wil maken moet je in-app recenten aanschaffen.
Jamie’s Recipes (gratis)

Pic StitchPic Stitch – Het in elkaar plakken van een fotoboek na een leuke vakantie of verjaardag was al leuk toen we nog analoog fotografeerden. Dit kan net zo plezierig zijn op je iPad, dacht ontwikkelaar Big Blue Clip. In Pic Stitch heb je de keuze uit ongeveer dertig collagevormen, waarin je jouw foto’s kunt plakken en aanpassen. Het eindresultaat valt te exporteren naar de camerarol en je kunt vanuit de app ook delen via e-mail en Facebook. Pic Stitch is niet de eerste van zijn soort, maar het gratis prijskaartje maakt hem aanlokkelijk.
Pic Stitch (gratis)

VI SeizoensgidsVI Seizoensgids – Weinig Nederlandse tijdschriften zetten zo multimediaal in als Voetbal International. Het blad is te lezen op de iPad, er is een iPhone-app en nu brengen ze ook nog een tweede app voor de iPad uit. De VI Seizoensgids is precies wat je er van zou verwachten: vanuit de app houd je de geplande wedstrijden bij, samen met uitslagen, prestaties, de begroting, de transfers en de opstellingen. De app wordt gratis geüpdatet, zodat je altijd bij de tijd blijft.
Download: VI Seizoensgids (€4,99)

LuminanceLuminance – Het is vrij makkelijk om te verdrinken in het grote aantal fotobewerkers dat je op het moment in de App Store tegenkomt. Veel apps doen ongeveer hetzelfde maar voegen een paar bijzondere functies toe, om toch te onderscheiden van de concurrentie. Ook Luminance maakt zich hier schuldig aan: de app stelt je in staat om je foto’s te bewerken door te roteren, croppen en met kleuren te spelen, maar maakt het makkelijker dan andere apps om gemaakte foutjes snel terug te draaien. Ook is hij universeel, waardoor hij ook op de iPhone werkt.
Download: Luminance (€0,79)

Complete Class OrganizerComplete Class Organizer – Het kan bijna geen toeval zijn: in dezelfde week dat wij de vijf beste iPad-apps voor op school bespreken, brengt ontwikkelaar Will Lakow een app uit die zich helemaal richt op het studentenleven. In Complete Class Organizer kun je huiswerk noteren, je lesrooster invoeren, cijfers bijhouden en ook een to-do-lijst voor schoolopdrachten onderhouden. De app bevat een persoonlijke bibliotheek, waarin je alles rondom je studie kan vastleggen.
Download: Complete Class Organizer (€3,99)

Rhythm StudioRhythm Studio – Met Rhythm Studio kun je zelf muziek bewerken op de iPad. Dit doe je met behulp van een aantal ouderwets klinkende synthesizers, een drumkit en natuurlijk een flink aantal draai- en schuifknoppen. Je schakelt tussen alle panelen via een aantal pijltjestoetsen. Het is niet een app voor muzikanten die hooguit een of twee ker per maand een nummer in elkaar te knutselen: om hem onder de knie te krijgen moet je eerst een 14-pagina’s tellende pdf doorspitten.
Download: Rhythm Studio (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:50
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.