iHealth brengt weegschaal met iPhone-app uit

De weegschaal van iHealth maakt gebruik van een special iPhone-app, waardoor je jouw gewicht kunt opslaan in een handige kalender. De app zelf is gratis te downloaden en ook zonder weegschaal te gebruiken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iHealth scaleiHealth heeft een weegschaal uitgebracht die via Bluetooth communiceert met je iPhone. Installeer je de bijbehorende app, dan kun je de resultaten van de weegschaal op je iPhone-scherm bekijken. Ook slaat hij je resultaten op, zodat je jouw gewicht van de afgelopen weken kunt bekijken en vergelijken. Door je gegeten calorieën en sportactiviteiten in te voeren helpt de app je te ontdekken hoe je gezonder kunt leven.

iHealth ScaleDe weegschaal van iHealth heeft daardoor meer te bieden dan de app-weegschaal van Withings waar we eerder over schreven.

Verbind je de iPhone-app met de weegschaal van iHealth, dan verschijnen je resultaten bij je in beeld. Door naar een maandoverzicht te gaan kun je jouw gewichtsschommelingen zien in een lijst of grafiek. Hierin zie je uitgebreid hoeveel kilo’s je zwaarder of lichter bent ten opzichte van de dagen ervoor. De app kan ook gebruikt worden om je eetpatroon naast je gemiddelde gewicht te leggen om een oorzaak te bepalen. Door je maaltijden, snacks en sportmomenten in te voeren helpt hij je op weg om je streefgewicht te bereiken. Erg gebruiksvriendelijk is dit niet: zoek je bijvoorbeeld naar een gewoon brood, dan krijg je een lange en onoverzichtelijke lijst aan verschillende soorten te zien.

Je kunt de iHealth weegscshaal aanschaffen voor $69,95 via hun eigen website. Hier komt ook nog eens $40 aan verzendkosten bovenop. De app zelf is gratis te downloaden in de App Store.

Lijken de functies van de app je interessant maar wil je liever niet 70 dollar neerleggen voor de weegschaal, dan kun je hem alsnog gebruiken. Door met de hand je gewicht in te vullen komt deze in de gewichtskalender te staan, zoals ook het geval zou zijn zonder de weegschaal zelf. Het tegenovergestelde is ook waar: de weegschaal laat ook zonder de iPhone-app je gewicht zien.

Dat je iPhone een prima hulpmiddel voor je gezondheid kan zijn, is allang geen geheim meer. Hetzelfde bedrijf achter deze weegschaal bracht eerder al een bloeddrukmeter voor je iPhone uit en apps zoals Runkeeper maken sporten al langer gemakkelijker.

Downloaden: iHealth Scale (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 12:58
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen bluetooth, gezondheid, quantified self, weegschaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.