iOS game-update: Beer Pong HD, Dawn of Magic, koopjes en Saving Moo

Het populaire Android-spel Beer Pong HD is voor de iPhone uitgebracht en heeft nog steeds haar extreem pro-Amerikaanse karakter. Dawn of Magic is juist typisch Aziatisch en Saving Moo gewoon maf.

GU MA Dawn of Magic header iPhone iPod touchEr ligt een wereld van verschil tussen de Amerikaanse en Aziatische cultuur, dat mag bekend zijn. Maar de games uit de twee werelddelen, daartussen zit pas echt een verschil van hier tot Tokio. In Dawn of Magic struinen felgekleurde haardossen door velden en kerkers om om beurten te vechten tegen fantasierijke creaturen. Het gratis Beer Pong HD speel je ook om beurten… maar grossiert in biertjes, boertjes en seksistische grollen.

Beer Pong HD nu ook voor iPhone

GU MA Beer Pong iPhone iPod touchJe mag zelf bepalen of het een vreugdesprongetje waard is, maar het op Android maar liefst 800.000 keer gedownloadde Beer Pong HD is op de iPhone verschenen. Het is de enige échte opvolger van Beer Pong niet-HD en verwelkomt je meteen al met de stars en stripes in het logo en het hoofdmenu. En het symbool van Amerikaans patriotisme komt nog veel vaker terug. In een paar van de tafels waar je het spel op kan spelen bijvoorbeeld, of in de Peggy Bundy-klinkende vrouwenstem die semi-seksistisch tegen je begint te trashtalken zodra je een balletje niet in een biergevuld bekertje krijgt. Want dat is het spel. Beide deelnemers hebben volgens afspraak 3 tot 10 bierbekers op een lange tafel staan en moeten er om beurten een balletje in ‘flingen’ om de ander te laten drinken. Als dat lukt, hoor je echt de meest grappige slok- en boergeluiden elke keer opnieuw – nog vaker dan de tenenkrommende hilaaaarische sneren die de computerdame uitdeelt. Gratis kun je tegen de computer op verschillende niveau’s spelen, maar betaal bij en je kan aan de slag tegen anderen op verschillende tafels die je eveneens moet kopen. Beer Pong HD is echt een spel op niveau… als je er een paar teveel op hebt dan.
Downloaden: Beer Pong HD (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=53Pa58RUh8I

Aziatisch en gratis: Dawn of Magic

GU MA Dawn of Magic screenshotEr zijn inmiddels al meer fictieve historische Aziatische RPG’s voor de iPhone en iPod touch dan het aantal jaar dat er überhaupt menselijk leven op aarde is, maar dat weerhoudt ons er niet van om te schrijven over de nieuwste aanwinst in onze knuistjes. Dawn of Magic wordt gratis aangeboden en kost pas geld zodra je na een tijdje verder wilt met het spel. Het is een echte, authentieke RPG. Je loopt met verschillende personen in je groep – maar gevisualiseerd met één poppetje – over groene landen en in donkere grotten, en stuit om de haverklap op een tegenstander die je moet bevechten. De camera verschuift zich dan naar de zijkant en je hele aangestelde team staat klaar om het tegen de creaturen op te nemen. Jij en de computer wisselen beurten af en jouw taak is met de juiste aanval, verdediging of het goede item op het juiste moment te overleven en te winnen. Dawn of Magic is daarin zo traditioneel, dat de gezondheid van de personages doorspeelt na een gevecht, waardoor je dus helemaal kapot gestreden kan worden als je pardoes op een gevecht teveel stuit. Een lichtelijk herhalend, maar fraai uitgewerkte RPG waarin je inzicht, strategie en ook geduld op de proef worden gesteld.
Downloaden: Dawn of Magic (gratis)

Trailer van de Dag: Saving Moo

Wie in een boerenomgeving woont of een kent, weet dat boeren niet echt staat te springen om de alsmaar meer wordende regeltjes die ze worden opgelegd. Dus ja, als er ook nog aliëns om de hoek komen die de koeien willen ophalen, dan is het uit met de pret en worden er maatregelen genomen. Per slot van rekening ben je zelf ook al eens opgehaald door het buitenaardse tuig en werd je met bijzondere krachten terug op aarde gezet. Erg herkenbaar, naar wij dachten. Dus de oplossing ligt voor de hand: je vergaart steeds meer en krachtigere wapens die je op de ruggen van de grazers monteert, waarmee je de nieuwe lading UFO’s een pak slaag geeft. Althans, dat is dan de bedoeling van het spel dat qua gameplaymechanisme enigszins lijkt op Plants vs Zombies. Je kan extra koeien in het weiland mikken en als je valuta genoeg hebt, betere wapens kopen tegen de marsmannetjes. De geflipte setting van Saving Moo moet je aanstaan maar het is wel weer een keer leuk, een geflipte bescherm-de-bezittingen game met een originele insteek.
Downloaden: Saving Moo (€0,79)

De koopjeshoek

Elke dag verschijnen er talloze nieuwe games voor de iPhone en iPod touch en worden ook verschillende spellen tijdelijk in de aanbieding gedaan om op te vallen tussen het enorme assortiment. iPhoneclub selecteert elke dag de leukste acties.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2011, 19:11
Categorie Games
Onderwerpen bier, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.