iBooks voor iPhone en iPod touch verschenen

iBooks is in de App Store verschenen in een versie die geschikt is voor de iPhone en iPod touch. Ook worden pdf's, notities en een leeslint voortaan ondersteund.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ibooks iconIn de App Store heeft de boekenapplicatie iBooks vanavond een update gekregen naar versie 1.1. Daardoor is de app nu ook geschikt voor de iPhone en iPod touch. In de omschrijving in de App Store is de tekst toegevoegd: “iBooks is niet alleen beschikbaar voor de iPad, maar nu ook voor alle iPhones en iPods met iPhone OS 4” (ondertussen beter bekend als iOS 4). Je hebt dus de nieuwste versie van het iOS nodig. Nieuw in deze versie 1.1 is bovendien dat je pdf-documenten kunt openen en lezen vanuit Mail. Dit is ook één van de manieren om de pdf-documenten offline beschikbaar te maken in de applicatie: ze worden aan je bibliotheek toegevoegd en komen op de boekenplank voor pdf’s te staan.

ibooksDe pdf-bestanden zijn te doorzoeken op bepaalde woorden of zinnen en je kunt een bladwijzer instellen voor favoriete pagina’s. Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd om bladwijzers in te stellen, je kunt voortaan notities toevoegen of met een boeklint de hele pagina markeren. Heb je iBooks op meerdere apparaten geïnstalleerd, dan kun je de bladwijzers en notities onderling draadloos synchroniseren.

Er zijn nog wat kleine vernieuwingen doorgevoerd, zoals een nieuw lettertype (Georgia). Er is verder ook keuze uit twee paginakleuren (wit of sepia). De nieuwe versie biedt ook meer stabiliteit en betere prestaties. Voor Nederlandse gebruikers is er in iBooks nog niet zoveel te vinden; er zijn nog geen commerciële boeken verkrijgbaar en het gratis boek dat je erbij krijgt is nog steeds de Engelstalige klassieker Winnie de Poeh van A. A. Milne.

Mocht de app voor jou nog niet zichtbaar zijn, check dan deze iTunes-webpagina van Apple om vast te stellen dat de update daadwerkelijk bestaat.

Downloaden: iBooks (gratis – alleen op iPhones met iOS 4.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2010, 15:15
Categorie Boeken
Onderwerpen boeken, facebook, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.