iBooks vanaf 28 mei in Europese landen

De iBookStore komt op 28 mei beschikbaar in Australië, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer Nederland volgt is nog niet bekend.

iBooksApple begint nog deze maand met het uitrollen van iBooks buiten de VS. Australië, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk krijgen vanaf 28 mei hun eigen iBookStore, gelijktijdig met de release van de iPad in die landen. Dit blijkt uit de persberichten die Apple vandaag heeft verzonden.


Volgende maand komt iPhone OS 4.0 beschikbaar, waarmee iBooks ook naar de iPhone komt. In eerder genoemde landen kunnen iPhone-bezitters vanaf dan boeken lezen op hun iPhone. In Nederland zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn. Bij ons gaat de iPad pas in juli in de verkoop en de kans is klein dat iBooks al voor die tijd beschikbaar komt.

In eerste instantie leek het er op dat iBooks voorlopig niet buiten de VS beschikbaar zou komen. Dit bleek onder meer uit het feit dat, na de aankondiging van de iPad in januari, alleen op de Amerikaanse Apple-site over iBooks werd gesproken. Op internationale productfoto’s was het iBooks-icoontje zelfs niet op het homescreen te vinden.

De mogelijkheid om via iTunes films en series te downloaden is al enkele jaren enkel beschikbaar in de Verenigde Staten. Veel mensen waren bang dat met iBooks hetzelfde zou gaan gebeuren. De eerste hint dat Apple digitale boeken toch op korte termijn in het buitenland beschikbaar wilde gaan maken kwam in de vorm van een vacature begin maart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

iBooks vanaf 28 mei in Europese landen

De iBookStore komt samen met de iPad op 28 mei beschikbaar in Australië, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

ibooksMet de lancering van de iPad buiten de VS zal ook iBooks in diverse landen beschikbaar komen. Uit persberichten van Apple blijkt dat de iBookStore in Australië, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar komt op 28 mei.
In eerste instantie leek het erop dat buiten de VS de iPad in eerste instantie zonder iBooks zou worden gelanceerd.
(meer…)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.