Highlight: relevantere berichten, nieuwe profielen en activiteiten

De GPS-gerichte sociale netwerk-app Highlight voor de iPhone is vernieuwd zodat je relevantere berichten ziet over wie er in de buurt zijn.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Highlight sociale netwerk-app op locatie iPhoneDoet de naam Highlight nog een lichtje branden? De iPhone-app waarmee je aan de hand van je Facebook-profiel kan zien of er andere mensen in de buurt zijn, was een grote hype op de laatste SXSW, maar viel net zo snel door de mand omdat het constant zoeken naar personen in de omgeving, de batterij van de iPhone binnen korte tijd leegtrok. Het batterijverbruik is niet onder handen genomen in Highlight versie 1.3, maar de app wil je over de streep trekken met nieuwe profielen, een activiteitenoverzicht en designverbeteringen.

De meest frivole optie van de update is de mogelijkheid om mensen in Highlight te high-fiven als je in de buurt bent. Het is een knipoogje om het ijs mee te breken. Contact te leggen zonder dat je meteen een goede openingszin uit je mouw hoeft te schudden, of gewoon om te laten weten dat er iemand in de buurt is.

Je komt het vernieuwde Highlight binnen in het activiteitenoverzicht van de applicatie, met een overzicht van personen die vandaag in de buurt zijn, gisteren in de buurt waren en eerder in de buurt waren. In het overzicht laat de app ook Facebook-vrienden zien die de app zijn gaan gebruiken, en die je daarna meteen kan Highlighten: aanbevelen. Je ziet bij elk persoon hoeveel gezamenlijke vrienden je hebt en hoeveel connecties je hebt op je interesses en Facebook-likes. De app legt er de nadruk op dat er sinds de nieuwste versie minder berichten tussen staan die niet interessant voor je zijn – en dat gaat gepaard met subtiele aanpassingen in het ontwerp overal.

Highlight activiteitenstroom Highlight profielinformatie

Een van de grootste veranderingen in ontwerp en inhoud is de profielpagina van personen op Highlight. Op die pagina zie je vanaf boven naar onderen naam, foto, functie bericht te sturen en aan te bevelen, recente berichten, het aantal dingen gemeen, hoe vaak je bij elkaar in de buurt bent, personen die de ander heeft aanbevolen en andere profielen dan Facebook, mits ingevoerd. Met name de mogelijkheid om te zien hoe vaak je bij elkaar in de buurt bent, kan helpen om te zien of het handig is om contact te leggen.

Downloaden: Highlight (gratis, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 16:17
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, locatie, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.