Highlight: personen met dezelfde interesses vinden op locatie

Highlight is een totaal nieuw sociaal netwerk voor de iPhone waarop je onbewust aan het netwerken bent. Je zet de app aan en alle andere gebruikers in de buurt zien welke interesses ze met je overeenkomen via Facebook.

Highlight iPhone sociaal netwerken met FacebookHet is een van de meest in het oog springende initiatieven in de aanloop van de startup-conferentie SXSW in Austin (Texas): Highlight. Met de app kan je zoeken naar nabije gebruikers met dezelfde interesses. Zodra de applicatie die heeft gevonden, krijg je er melding van. Je hoeft niks handmatig in te voeren op Highlight. Het maakt gebruik van je Facebook-profiel waarbij je Likes en geabonneerde pagina’s je interesses weerspiegelen. Als je elkaar gevonden hebt, kan je automatisch berichten uitwisselen.


Highlight vereist een groot deel van je informatie op Facebook om nuttig te kunnen werken. Zo wil het bijvoorbeeld je eigen wall aflezen, je interesses weten en altijd toegang hebben tot je gegevens. Dat heeft allemaal tot doel dat je Highlight overal kan gebruiken. Het idee is dat je de applicatie activeert en aan blijft houden. Bij overeenkomstige interesses met een andere gebruiker van de app krijg je een pushmelding, alle anderen die je bent tegengekomen zie je bij het openen van de applicatie. Druk op een gebruikersprofiel en je ziet iemands naam, profielfoto, locatie, hoe vaak diegene in je buurt is geweest en welke dingen jullie overeen komen. Wie Highlight serieus wil gaan gebruiken om te netwerken, mag er dus wat tijd aan besteden om het liken op Facebookpagina’s serieus te nemen.

De app registreert constant je locatie, ook als Highlight uit staat. Dat betekent dat de applicatie je batterij leegtrekt bij actief én inactief gebruik. Wel kan je op Pauze drukken om de locatiebepaling tijdelijk uit te schakelen. Je bent dan tijdelijk onzichtbaar voor andere gebruikers.

Highlight speelt in op de volgers kenners nieuwe trendverschijning ‘ambient social networking’. Dat houdt in dat je zelfs aan het netwerken bent zonder dat je het actief doorhebt. Highlight slaat daardoor een groot gat met apps als Foursquare, waarbij je bewust inlogt op een plaats om anderen duidelijk te maken waar je bent. Toch is Highlight geen trendzetter: Sonar deed hetzelfde trucje al een jaar geleden; toen nog voor zakelijke LinkedIn-contacten in plaats van de meer persoonlijke Facebook-profielen.

Downloaden: Highlight (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.