Digster: Spotify-playlists op basis van je stemming

Met Digster op de iPhone en iPod kun je met kennis en liefde gemaakte playlists in één keer importeren in Spotify. Voorwaarde is wel dat je ook een abonnement op Spotify hebt.

igster iPhone iPod touch afspeellijsten SpotifyDigster is een gloednieuwe applicatie voor de iPhone en iPod touch die maar in een paar landen werkt en Nederland is daar één van. In de app kun je aangeven voor welke gelegenheid je muziek wilt horen. Zit je aan tafel of doe je iets romantisch? Wil je energieke muziek of stemmige? En welke genres mogen er niet tussen zitten? Geef je voorkeuren aan en Digster beveelt je afspeellijsten aan, die je vanuit de applicatie meteen kan openen in de Spotify-app.

Wie geen Spotify heeft, kan de afspeellijst niet openen, maar wel een nummer kopen door achter een liedje in de playlist op Koop te drukken. Daarna word je naar iTunes gestuurd. Omdat je zelf in Digster geen preview kan horen van een liedje, is wel duidelijk dat deze app zich met name op Spotify-gebruikers richt. Er staan playlists met meer dan 40 nummers voor je klaar.

Digster heeft drie soorten afspeellijsten. Degene die je het meest ziet langskomen zijn afspeellijsten met muziek van één artiest (zoals Guns ‘n Roses of Marco Borsato) en compilaties van een genre, zoals Jazz en de actuele Hits-sectie vol popnummers. Opvallender en leuker zijn de lijsten die juist dóór artiesten zijn samengesteld. Onder andere van de bands Go Back To The Zoo, Rihanna en Kane is een selectie met hun favoriete muziek samengesteld.

De applicatie is op het moment van schrijven nog maar een uur uitgebracht in de App Store en kan nog wel wat meer afspeellijsten gebruiken. Zo leveren de voorkeuren ‘Ontspanning – Energiek’ grotendeels dezelfde resultaten op als ‘Aan tafel – Stemmig’. In beide gevallen komt in de playlist Bon Jovi praktisch bovenaan te staan als beste resultaat.

Digster is een aardig idee: het biedt afspeellijsten voor Spotify met allerlei nieuw te ontdekken muziek aangepast op je stemming. Hopelijk vult de database zich snel met wat meer leuke lijstjes.

Downloaden: Digster (gratis)

Als je de afspeellijsten wil beluisteren, heb je de applicatie Spotify nodig. Die is gratis uit de App Store te downloaden, maar werkt alleen met een Spotify Premium-abonnement van 10 euro per maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2011, 20:13
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, playlist, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.