Game-update: fout Tiny Wings hersteld, Elemites, Bouncy Bug gratis en Shadowgun

We voorspelden bij de release van Bouncy Bug voor de iPhone en iPod touch enig succes voor het mierzoete spelletje, maar dat bleef uit. Daarom heeft de ontwikkelaar hem nu al gratis gemaakt.

GU WO Shadowgun iPhone iPod touchShadowgun, onthoud die naam. Over twee weken kan het gameswereldje op de iPhone en iPod touch wel eens op zijn grondvesten geschud worden als dit keiharde schietspel uitkomt. Tot het zover is, kunnen we eerst weer even uit de voeten met een vrolijke vogel, is er een magiër die wel erg veel haast heeft om zijn vijanden neer te maaien en is het mierzoete spelletje Bouncy Bug tijdelijk gratis te downloaden.

Tiny Wings gaat weer uphill

GU WO Tiny Wings haphaphap iPhoneTwee dagen zat Tiny Wings in een dalletje, toen de laatste update pardoes alle voortgang in het spel vernietigde en spelers weer helemaal opnieuw mochten beginnen. Opnieuw de doelen verslaan, opnieuw nestjes sparen en opnieuw voor de eerste keer dat verduvelde zesde eiland passeren. Nu zien de zaken er weer zonnig uit voor Tiny Wings. Als je het spel nog niet hebt opgestart na de vorige update, kun je weer vrolijk verder fladderen. En laten we dan ook eens de overige verbeteringen van de update bekijken. Naast een paar kleine bugfixes, loopt het spel nu vloeiender en dat is een zeer welkome verbetering. Je kan de highscores- en achievementsmodules Game Center en OpenFeint aan en uit schakelen en met een knop kun je de Game Center-achievements synchroniseren zodat ze niet achter lopen. In de iPhone-instellingen zijn er bovendien instellingen voor linkshandigen te vinden die de menuknop en de nachtindicator aan de andere kant van het scherm parkeert. We hopen stiekem dat de volgende update een online multiplayer krijgt, maar totdusver zijn we hier ook wel tevreden mee. Zoals onze gesnavelde vriend het zou zeggen: “Waaah”.
Downloaden: Tiny Wings (€0,79)

Haastige magiër: Elemites

GU WO Elemites iPhone iPod touchHoera, is er een nieuwe genrebeschrijving in gamesland! Elemites is een, hou je vast, RTSS, een Real-Time Scrolling Strategygame! Als tovenaar met een stafje roep je zogenoemde Elemites op die je opdrachten kan geven met knoppen onderin en vingeraanwijzingen op het speelveld. Zo luisteren ze naar wat je zegt en slopen ze gebouwen en hopelijk ook tegenstanders die je op je pad komt. De twist zit hem erin dat je niet erg veel tijd hebt om een plan uit te denken of iets wat in de buurt komt. De tovenaar loopt namelijk onafgebroken naar voren en denkt er niet aan om ook maar een moment te stoppen. Dus moet je, in je eigen race tegen de tijd, snel commando’s uitdelen en de steeds beter wordende spreuken loslaten. Elemites is niet erg diepgaand, ziet er niet bijzonder fraai uit en kost 79 cent vanaf de tweede van de drie regio’s, maar toont andermaal aan dat het lekker is om meteen acties te ontlokken uit je vingertoppen.
Downloaden: Elemites (gratis)

Vandaag gratis: Bouncy Bug

GU WO Bouncy Bug iPhone iPodHet is een trend geworden: een spelletje heeft bij zijn lancering niet genoeg aandacht gekregen en wordt meteen daarna in de aanbieding gegooid om die alsnog te vergaren. Bouncy Bug kost normaal 79 eurocent dus ja… die is tijdelijk gratis! In Bouncy Bug moet je de zwarte randen van een level swipen zodat ze tijdelijk uitsteken en je het fruitvliegje opvangt. Zo stuitert hij vanzelf nog eens richting het fruit waar de levels vol van liggen. In een race tegen de klok zijn er bubbels die je versnellen, draaikolken die je van richting veranderen en telepoorten je grootste vrienden én vijanden. Na vijftig levels en het vrijspelen van de sidekick Larry zit het avontuur van Clyde erop, maar die levels kunnen bij jou heel anders zijn dan bij een vriend. De vorm en de kleur van de achtergrond worden namelijk ter plekke bedacht door het spel. Eens kijken of het gratis Bouncy Bug wel een succes wordt.
Downloaden: Bouncy Bug (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Shadowgun

Shadowgun, of misschien beter: Shadowstun, is voorzien van een releasedatum. Dat maakt ons blij genoeg om de gameplaybeelden van de E3-gamebeurs eerder dit jaar van Shadowgun opnieuw uit te roepen tot Trailer van de Dag. Op 28 september verschijnt het derde persoons-actiespel voor de iPhone, iPod touch en iPad. En op dat moment is het het mooist uitziende actiespel op de apparaten – dat kan bijna niet anders. In industriële omgevingen in het jaar 2350 neemt onze huurmoordenaar het onder het gebulder van rockmuziek op tegen alles wat beweegt. Het einddoel is het hoofd van Dr. Edgar Simon, een snode wetenschapper die zijn eigen leger van mutanten en robotmensen opricht. Een heerlijk excuus om er over twee weken eens heerlijk op los te raggen.

Nog veel meer games om door te worstelen tot Shadowgun.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2011, 18:36
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, shadowgun, tiny wings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.