ClassicMap: alternatieve Google Maps voor iOS 6 als losse app (update)

ClassicMap voor iPhone (gratis) claimt het gemis van Google Maps bij iOS 6 goed te maken, maar ontbeert Google Street View en de routeplanner.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ClassicMap iPhone iPod touch iPadGoogle Maps is niet meer als standaard-app in iOS 6 aanwezig, maar gelukkig is er nu een alternatief van een externe ontwikkelaar. ClassicMap is een nieuwe, gratis applicatie van Katsumi Kishikawa en geeft de vertrouwde Google Maps-aanblik die je gewend bent van vorige iOS-firmwares. Zo biedt het zelfs de bladerbeweging naar de opties rechts onderin het scherm, waarmee je een pin op de kaart kan zetten en kan kiezen tussen de kaart-, satelliet- en hybride-weergave.

Spring niet meteen een gat in het dak, want verder houden de mogelijkheden van ClassicMap niet over. Met een knop linksonder kan je je eigen locatie opzoeken in de app en met de zoekbalk bovenin het scherm navigeer je naar een adres. Daar valt meteen het eerste pijnpuntje op: de zoekbalk helpt je niet op weg met zoeksuggesties terwijl je typt. En de app heeft nog veel meer functies niet.

ClassicMap is uit de App Store gehaald.

ClassicMap opties iPhoneZo kan je geen route uitstippelen met ClassicMap. De functie ontbreekt simpelweg. Het is niet mogelijk om een route van A naar B in te voeren in de app en je krijgt dan ook geen resultaat op de kaart of in een lijst met instructies. Niet voor de auto, niet voor de voetganger, niet voor de fietser en niet per openbaar vervoer. Niks. Zoeken op winkels, restaurants, of andere bekende locaties in een plaats lukt evenmin. En dat is niet alles: ook Google Street View schittert door afwezigheid. Tot overmaat van ramp duurt het laden van de kaart in onze testsessie langer dan Apple Maps, de vorige Google Maps-app of de web-app van Google Maps. De laatste is ook niet ideaal, maar biedt tenminste een route-optie en Google Street View.

De enige overeenkomst tussen de originele Google Maps-applicatie in iOS 5 is dat je beschikt over de kaarten van Google om op in te zoomen en je bestemming te zoeken ten opzichte van je eigen locatie. Dat kan echter alleen via een gedropte pin, en niet via de route-optie. Voorlopig lijk je beter af met de web-app van Google Maps. Maar een troost: als de oorspronkelijke Google Maps-app in drie weken is gebouwd, zijn er vast wel meer knutselaars die met een Google Maps-applicatie komen voor de iPhone. En hopelijk hebben die wat meer opties te bieden.

Downloaden: ClassicMap (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2012, 11:00
Categorie Navigatie
Onderwerpen apple maps, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.