Booktrack levert geluidseffecten bij ebooks

Booktrack is een soort soundtrack voor boeken: geluidseffecten en muziek zorgen ervoor dat je meer met het boek meeleeft.

booktrackSlim idee of onzinnige toevoeging? De dienst Booktrack levert muziek en geluidseffecten bij ebooks. Je kunt het proberen aan de hand van het Engelstalige boek van Sherlock Holmes, die zowel op de iPhone als de iPad te installeren is. Een pijltje aan de rand van het scherm geeft aan waar zich de geluidseffecten bevinden; eventueel kun je dit ook uitschakelen. “Het voelt als een film!” kondigt de omschrijving in de App Store aan. De geluiden versterken het verhaal en laten je onderdompelen in de gebeurtenissen. Ze klinken automatisch, afgestemd op je eigen leessnelheid.

Dit jaar zullen er nog veel meer titels beschikbaar komen met Booktrack-functie. Een groot deel daarvan zal gratis zijn, zoals de Avonturen van Huckleberry Finn, Peter Pan, De Drie Musketiers, Pride and Prejudice, Jane Eyre en Romeo & Julia. Je kunt in de App Store zoeken naar ‘Booktrack’ om meer van dergelijke boeken te vinden. In onderstaand filmpje kun je zien hoe het werkt.

Zelf proberen: Sherlock Holmes met Booktrack (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2011, 21:01
Categorie Boeken
Onderwerpen audio, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.