Game-update: Bejeweled 2 gratis, nieuwe Sonic en SPY Mouse is Game van de Week

Sonic komt terug naar de App Store in Sonic CD, maar ondertussen valt er al genoeg lol te beleven met SPY Mouse en Hector Episode 2. Verrassend genoeg is het sublieme Bejeweled 2 ook nog eens gratis!

GU VR SPY Mouse iPhone iPod touchVanmiddag nog plaatsten we de visie van Fishlabs-directeur Michael Schade die vindt dat er een premium segment voor iPhone-games moet komen. Deze Game-update in het bijzonder zal de man een zuur gelaat opleveren. De moeder van alle match-3 games is opeens gratis te downloaden en de Game van de Week biedt eigenlijk veel te veel plezier voor een spelletje van nog geen euro.

Bejeweled 2 + Blitz nu gratis

GU VR Bejeweled 2 iPhone iPod touchWauw, die komt uit het niets. Als een donderslag bij heldere hemel maakt uitgever Popcap Games haar troefkaart Bejeweled 2 + Blitz gratis voor de iPhone en iPod touch. Zonder opgaaf van reden, zonder indicatie hoelang deze actie duurt. We kunnen er niet over klagen. Het betekent dat de moeder van alle match-3 spellen momenteel he-le-maal niks kost. En het is nog steeds het fijnste appje om diamanten mee te ‘swappen’. De inhoud, voor wie het nog niet weet: Action is de heerlijke getimede modus waarvan je in trance kan raken, in het nare Classic ga je af als je geen zetten meer kan doen (oh, de willekeur!), Endless is doelloos vermaak en dan is er nog de Blitz-modus. Dat is een wekelijkse competitie die je speelt tegen Facebook-vrienden, waarin je in een minuut zo’n hoog mogelijke score moet neerzetten. Je hebt er munten om essentiële power-ups te kopen en specials om vrij te spelen. Blitz is veruit de populairste modus van Bejeweled en ook de beste. Wat is het heerlijk om week na week een highscore te zetten en vrienden af te troeven. Een must-have.
Downloaden: Bejeweled 2 + Blitz (gratis)

Sonic CD scheurt naar de App Store

GU VR Sonic the Hedgehog CD iPhoneDe meest overgewaardeerde bejubelde edoch enige blauwe egel in gamesland doet binnenkort opnieuw de App Store aan in zijn eigen moordtempo. Sonic CD is bepaald niet het meest bekende deel uit de Sonic-reeks. Dat komt omdat hij op een hardware-extensie voor de toenmalige Sega Megadrive verscheen, die veel te duur was voor wat hij bood. Middels tientallen bezoeken op compilatiediscs voor andere spelcomputers en binnenkort dus op de iPhone, kan Sonic CD toch een groot publiek bereiken. In het spelletje redt Sonic Amy en kan ook gespeeld worden met de wat zwaardere Metal Sonic. De graphics van toen worden overgezet naar de telefoon aan de hand van de Retro-spelmotor, wat een feestje is voor de fans, omdat die het geheel een stuk soepeler moet laten lopen dan de eerste Sonics op de iPhone. Vrij essentieel voor een platformspel waarin snelheid centraal staat. Het is nog niet bekend wanneer Sonic CD uitkomt.

https://www.youtube.com/watch?v=mjF6kq4MFlo

Episode 2 van Hector verschenen

GU VR Hector 2 avonturenspel iPhone iPod touchHet vervolg op het schunnigste avonturenspel dat je kan spelen op de iPhone en iPod touch is uit. Hector Ep2: Senseless Act of Justice gaat verder waar de letterlijke onderbroekenhumor met een vuil randje uit het eerste deel ophield. Het speelt zich nog steeds af in Clappers Wreake, het plaatsje dat volgens de makers de ‘Great’ uit ‘Brittannië’ haalt en dus begeeft Hector zich gewoon weer tussen stoephoertjes, fetisjisten en gegijzelden. “Twee keer zo lang, maar half zo goed” durft de maker te beweren in de App Store maar wij weten wel beter. Wie graag de tijd neemt voor het zoeken van ongewone oplossingen en matige Britse accenten met snauwende grappen kan verteren, heeft aan deel twee van Hector een hele goede. Wel is het raadzaam eerst het eerste deel te spelen. En krijg nou, die is tijdelijk verkrijgbaar voor 79 eurocent.
Downloaden: Hector Ep2: Senseless Act of Justice (€3,99)

Game van de Week: SPY Mouse

Game van de Week op iPhoneclubEnkele uren na zijn verschijning gisteren, stond SPY Mouse al op de nummer één plek van best verkochte apps in Nederland. We hebben met zijn allen blijkbaar tomeloos vertrouwen in de ontwikkelaar achter Real Racing en Flight Control. En wat blijkt? Dat vertrouwen is geenszins beschaamd. Wat heet. Na een ietwat suffe start waarin de basis van SPY Mouse wordt uitgelegd (teken de route van de muis naar de kaas en ontwijk de kat), gaat het spelletje vanaf een level of 10 volledig los. Je komt oog in oog met ingenieuze levels waarin steeds meer gebeurt. Je omzeilt katten door van poortje naar poortje te gaan, haalt afleidingsmanoeuvres uit, ontdekt geheime ruimtes, rijgt in de chaos verschillende kaassoorten aan elkaar en komt zelfs in aanraking met tussenbazen. Ja, het heeft een paar minpuntjes. Zo word je af en toe gespamd om een hulpkat te kopen en is je muis soms moeilijk te zien onder je vinger. Maar dat vergeten beleeft SPY Mouse een ongekende opbouw in 70 levels, is het uiterst herspeelbaar door prikkelende drie sterren-missies en heeft het álles wat een game hoort te hebben. Onvoorstelbaar dat SPY Mouse zó goedkoop is.
Downloaden: SPY Mouse (€0,79)

Zie alle Game-updates tot dusver.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2011, 18:36
Categorie Games
Onderwerpen bejeweled, firemint, iculture speelt, popcap, spy mouse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.