Boldomatic: schreeuw het met woorden op iPhone

Boldomatic kan een geliefde en gehate iPhone-app worden. Het maakt een schreeuwerige afbeelding van je tekst die je kan delen op Facebook.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Boldomatic tekst als plaatjeZeg het met woorden? Probeer het eens met schreeuwen. Met de nieuwe iPhone-app Boldomatic komt je boodschap wel over. Schrijf je bericht dat je op Facebook of Twitter wilde plaatsen in Boldomatic, en de app maakt er een vierkante foto van waarin je boodschap in vette en heldere letters staat geschreven. De applicatie is zelf ook een sociaal netwerk waarin je teksten kan delen en de beste uitspattingen van anderen kan bewaren.

Idee krijgen van het type tekst dat Boldomatic voorlopig in zijn greep houdt? ‘Time is the greatest teacher; unfortunately it kills all of it’s students.’ ‘Never make eye contact while eating a banana’ en ‘You look like I need a drink’. De teksten die je op shirts in schimmige kraampjes op toeristenoorden kan kopen, dat werk tref je in de app. Of als je het goed doet: de tekst die er binnenkort op staat. In de applicatie kan je volgers aan je koppelen en als je maar genoeg likes krijgt, stroom je door naar de populaire sectie. De app verhult het enigszins met bonte kleuren en een strak uiterlijk, maar de opzet is precies hetzelfde als Instagram. Je kan dus ook reageren op andermans creaties.

Je kan op zoek naar vrienden via je contactenlijst en Facebook, of vrienden uitnodigen per sms of iMessage. Als je vrienden niet willen meedoen, kan je met de Discover-knop rechtsboven in de Popular-sectie ook de meest gelikete en door de redactie geopperde gebruikers zien en volgen. Zo kan je wel even uit de voeten met de app. Wel raar: ondanks dat de tekstplaatjes maar simpel zijn, doet de app er toch even over om de pagina’s te laten zien. Dat geldt ook voor andermans teksten die je hebt ‘gepind’ en je op profielpagina zijn terug te zien.

Het vermaken van een tekst tot een afbeelding is simpel. Je begint met schrijven en de app maakt de tekst automatisch zo klein op de afbeelding als nodig is. Met een balk rechts kan je de kleur van de tegel instellen. De tekstkleur wordt er vanzelf op aangepast.

Boldomatic populaire uitspattingen Boldomatic boodschap op Facebook

Er is een goede reden Boldomatic ook buiten het interne sociale netwerk te gebruiken. Als je een gemaakte tekst doorzet, komt die namelijk als zo groot mogelijke afbeelding terecht op Facebook. Met de grootte van een foto kan niemand dan meer om je bericht heen. Tenzij vrienden je om die reden uit de nieuwsfeed verwijderen, natuurlijk.

Downloaden: Boldomatic (gratis, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2012, 21:20
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, instagram, tekstverwerker

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.