iOS game-update: Governor of Poker 2, Rage of the Gladiator, Modern Combat 4

De nieuwste trailer van Modern Combat 4 Zero Hour toont de online multiplayer en pokerspel Governor of Poker is uitgekomen op iPhone en iOS.

GU DO Rage of the Gladiator iPhone headerAlweer een nieuw Nederlands spel voor de iPhone vandaag: Governor of Poker 2. De opvolger van het succesvolle pokerspel heeft nog altijd geen online multiplayer, maar knoopt er wel een spelwereld omheen. Rage of the Gladiator doet daar niet zo moeilijk over en concentreert alles op de gevechten waar je mee bezig bent. In Motley Blocks combineer je gelijkgekleurde, ronddraaiende blokken en dan is nog een nieuwe video van Modern Combat 4: Zero Hour uitgegeven. Ditmaal staat de multiplayer centraal. Overigens behandelden we actiegame Bladeslinger en het Nederlandse puzzelspel Kings Can Fly al in aparte artikelen.

Governor of Poker 2: Hollands pokeren in Texas

GU DO Governor of Poker 2 iPhoneNederlandse games vieren hoogtij deze dagen op de iPhone en iPad. Zo behandelden we gisteren nog de platformer Meganoid 2 en schreven we eerder vandaag nog over Kings Can Fly in een apart artikel. Governor of Poker voegt zich in dat rijtje. Niet zomaar: het is de opvolger van, wat ontwikkelaar Youda Games zelf zegt, het meest succesvolle pokerspel in de App Store. “Meer dan 3 miljoen keer gedownload en nummer één app in 20 landen” is een visitekaartje waar je een vervolg mee kan ingaan. In Governor of Poker 2 is het spelletje met de kaarten en de chips, maar een onderdeel van het geheel. Governor of Poker heeft namelijk ook een licht managementonderdeel, waarin je huizen koopt zodat je er de huur voor kan innen. De bedragen die je daarmee wint helpen je niet alleen voor de inzet van betere pokerpotjes, maar staan je ook toe nóg meer huizen te kopen. Een heel dorp onder de duim? Tijd om de biezen te pakken naar de volgende en daar opnieuw te beginnen. Het spel ziet er een beetje pietluttig uit op het scherm van de iPhone, wat geresulteerd in dichtgeknepen oogjes om sommige cijfers en statistieken te zien. De animaties zijn soms eveneens wat knullig, maar dat is wel begrijpelijk: die zijn versneld om de vaart in het spel te houden. En snelheid biedt het: met Governor of Poker 2 kan je nog steeds even snel een kaartje leggen tegen de computer. Met 5 industrieën, 19 steden, 27 saloons en 80 tegenspelers, valt er genoeg uit het spel te halen. Een online multiplayer zou het helemaal afmaken.
Governor of Poker (€3,69, vanaf iPhone 4 en iOS 4.3)

Motley Blocks: lijnen trekken onder druk

GU DO Motley Blocks iPhoneBlokken zweven in het rond. Lijntjes trekken tussen gelijkgekleurde blokken en ze allemaal verwijderen voordat het hele rattenplan drie keer is langsgekomen. Maak een centrale vorm van de zwevende blokken. Go! Het concept van Motley Blocks is simpel, maar pas op: het spelletje komt uit de keuken van de Japanse uitgever Square-Enix en het hint qua uitdaging ook naar het niveau uit die contreien. Zodra je bij het lijntjes trekken een blok in een andere kleur raakt, wordt je selectie ongedaan gemaakt en moet je opnieuw lijnen trekken omdat de blokken te verwijderen. En dan komt het nauw hoor. Ben je aanvankelijk nog opgelucht een level te halen, al snel kom je erachter dat het spel ook (typisch Japans) beoordelingsscores uitdeelt en dat je er nog véél harder aan moet trekken om daarvoor in aanmerking te komen. Explosieven in het blokkenveld helpen je tijdens het spel, een gratis probeerversie kan je aan het spel helpen.
Downloaden: Motley Blocks (€2,69, universele app, vanaf iPhone 4 en iOS 4.3)
Downloaden: Motley Blocks Free (gratis, universele app, vanaf iPhone 4 en iOS 4.3)

Trailer van de Dag: Rage of the Gladiator

GU DO Rage of the Gladiator iPhoneRage of the Gladiator. Als je niet actief bent geweest met zoeken op WiiWare, het aanbod van downloadspelletjes voor de Nintendo Wii, is het gemakkelijk weg te zetten als de zoveelste Infinity Blade-kloon waarin je aanvallen ontwijkt en toeslaat. Wel actief op WiiWare? Dan weet je dat Rage of the Gladiator er een van de meest bejubelde spellen op was en dat het misschien nog wel meer doet denken aan een eerste persoons boksspel dan aan het eerder genoemde zwaardvechtspel. Het was er zelfs vóór Infinity Blade! Je bekijkt het spel door de ogen van de hoofdpersoon die uitgerust is met een handwapen en een schild. Daarmee kijk je recht de vijanden in de ogen en kan je met knoppen opzij bewegen om aanvallen te ontwijken – een stuk sneller en substantiëler dan in Infinity Blade-achtige games. Daarnaast verzamelen zich onderin beeld steeds meer items en acties die je kan inzetten tijdens de strijd, die qua aanvalstechnieken van de tegenstanders steeds complexer wordt. Zo spring je zelfs over aanvallen heen. En kan je meppen uitdelen met je schild. Rage of the Gladiator is bijna een beetje grappig, zelfs. Maar als je zin hebt in een actiespel met eindelijk eens wat meer vrijheid, wijk dan vooral uit naar het gloednieuwe Bladeslinger.
Downloaden: Rage of the Gladiator (€0,89, universele app, vanaf iOS 4.3)

Bonus: Modern Combat 4 multiplayer-trailer

Gameloft heeft weer een nieuwe video vrijgelaten van haar veelbelovende shooter Modern Combat 4: Zero Hour. Ditmaal wordt de multiplayer behandeld. Het is nog steeds niet bekend wanneer het spel uitkomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2012, 18:45
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen iculture speelt, modern combat, poker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.