Balances: Springtomize-ontwikkelaar maakt iPhone-app om schulden bij te houden

Balances is de eerste App Store-app van ontwikkelaar Filippo Bigarella. De jailbreak-ontwikkelaar is bekend van Springtomize en andere apps, maar brengt nu een makkelijke iPhone-app uit om schulden te noteren.

balancesJailbreak-ontwikkelaar Filippo Bigarella heeft afgelopen week zijn eerste app in de App Store uitgebracht: Balances. Bigarella kennen we van jailbreak-tweaks als CleverPin, LivelyIcons PasswordPilot Pro en Springtomize 2. Balances is een app om je persoonlijke boekhouding bij te houden: geld dat je hebt uitgeleend aan anderen en bedragen die anderen nog van jou krijgen. De app is bijvoorbeeld handig na een etentje, als één persoon betaalt en vrienden die erbij waren achteraf geld overmaken.


Twee dingen vallen op aan de app Balances: de extreem eenvoudige uitvoering van de interface en de wat hoge systeemeisen: zonder iOS 6.1 hoef je deze app niet te installeren. Wat het uiterlijk betreft, roept het nog meer vragen op: Is dit nog wel mooi? En is dit de richting die Apple in moet slaan met flat design? Persoonlijk zie ik dan liever apps als myQuests (ook nieuw in de App Store), die een simpele schoonheid uitstralen. Maar smaken verschillen. Balances staat vooral in de aandacht omdat de ontwikkelaar zo bekend is.

balances iphoneOf je het mooi vindt of niet, over de indeling van de interface is goed nagedacht. Bij het starten zie je twee knoppen: een rode minknop voor als je zelf in het krijt staat en een groene plusknop voor geld dat je nog tegoed hebt. Mocht je dat nog niet helemaal snappen, dan is er bij de ingebruikname van de app een korte tutorial die je het uitlegt. Bij elk item geef je het bedrag aan, de naam van de persoon en een optionele beschrijving. De eerste twee velden zijn altijd verplicht. De bediening van deze app vindt plaats door te swipen. Eigenlijk is Balances niet veel meer dan een gespecialiseerde todo-app: bedragen die zijn vereffend veeg je met een swipe-beweging van het scherm. Dit doe je door van links naar rechts over het item te vegen. Veeg je van rechts naar links, dan verwijder je een item (bijvoorbeeld omdat je een fout hebt gemaakt). Balances telt de bedragen op die daadwerkelijk betaald zijn, zodat je een overzicht houdt van de schulden die anderen in de loop van de tijd bij jou hebben gehad.

Je kunt dan ook een lijst van voorgaande schulden bekijken. En er is ook aan gedacht dat je een afgevinkt item weer kunt terugzetten op openstaand. Bestaande items kun je op elk moment weer bewerken. Natuurlijk is Balances geen uitgebreide app om je budget bij te houden en je geldzaken te regelen, maar daarvoor heb je al de onlangs besproken apps Spent en My Budgeter. Voor deze gespecialiseerde taak is Balances erg geschikt, hoewel het natuurlijk lang niet de eerste is.

Downloaden: Balances (€1,79, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2013, 11:23
Categorie Financiën

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.