Placebo-app helpt je van nare gewoontes af

De Placebo-app wil je van bepaalde gewoonten afhelpen, zoals stoppen met roken of minder stress. Niet door een pil te slikken, maar door een plaatje van een pil te bekijken.

placebo handOnderzoekers van Placebo Effect hebben iets slims bedacht: een app die dienstdoet als virtueel placebo. Je hoeft geen pillen meer te slikken, maar alleen naar foto’s van pillen te kijken. Via Indiegogo zamelen ze geld in om het idee te realiseren. Het werkt als volgt: je kiest welk aspect in je leven je wilt veranderen, bijvoorbeeld afvallen, beter met stress omgaan of stoppen met roken. Daarna zet je een alarm om elke dag een virtuele pil te nemen. Je kunt ook iets anders kiezen, als je maar routinematig op de knoppen van je iPhone drukt en op het scherm kijkt.

Dat heeft volgens Placebo Effect hetzelfde effect als het slikken van een neppil. De eerste mijlpaal van $10.000 is inmiddels gehaald. De bedenkers richten zich nu op de volgende mijlpaal van $30.000, genoeg om een mobiele website te kunnen ontwikkelen. Om ook een iPhone-app te kunnen maken is $50.000 nodig en pas als er $65.000 is binnengekomen zal er aan een Android-app gewerkt worden.

placebo app

In totaal is $50.000 nodig en met nog 16 dagen te gaan is het de vraag of ze dat halen. Maar bij deze flexibele Indiegogo-campagne is het niet nodig om het volledige bedrag binnen te halen: hoe meer geld er binnenkomt, hoe meer er gedaan kan worden.

Zou het helpen, jezelf voor het lapje houden met een foto van een pil?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2013, 9:07
Categorieën Geneeskunde, Lifestyle
Onderwerp medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.