apple-store-icoon

Apple Store-app krijgt Passbook-functie voor Nederlandse iTunes-cadeaukaarten

De Apple Store-app heeft een update gekregen en biedt nu de mogelijkheid om iTunes-cadeaubonnen te kopen en in Passbook te zetten, ook voor Nederlandse iTunes-kaarten.

apple-store-icoonApple heeft een update uitgebracht van de Apple Store-app. Die biedt de mogelijkheid om iTunes-cadeaukaarten te kopen vanuit de app, ook wanneer je in Nederland woont. Bovendien kun je ze aan Passbook toevoegen. Voorheen bestond de mogelijkheid alleen in de VS. Via de Apple Store-app kun je alleen kiezen voor vaste bedragen van €15, €25, €50 en €100. De iTunes-kaarten zijn te gebruiken om apps, muziek, films, boeken en andere content uit iTunes aan te schaffen. Je kunt er dus géén spullen in de Apple Store mee kopen.


itunes-cadeaubonnenDe iTunes-cadeaubonnen die je koopt via de app kun je via e-mail delen met vrienden en familie. Ook kun je ze in de Passbook-app zetten. Nadeel van deze cadeaubonnen is dat je altijd de volle prijs betaalt, terwijl je bij supermarkten en allerlei andere winkels elke week wel een leuke kortingsdeal kunt vinden op de iTunes-kaarten (zie hiervoor onze dagelijkse rubriek iCulture Deals).

In België is de mogelijkheid niet voorhanden, omdat er geen fysieke Apple Store is (en dus ook geen Apple Store-app in de Belgische App Store staat). Online kopen van de cadeaukaarten moet echter wel gewoon mogelijk zijn.

Vandaag was er nog ander nieuws over de Apple Store: het is nu mogelijk om Apple Store-cadeaubonnen tot een waarde van 2000 euro te kopen. Dit zijn cadeaubonnen waarmee je iPhones, iPads, Macs en accessoires in de Apple Store kunt kopen en ze zijn dus niet geschikt voor het kopen van iTunes-content.

Downloaden: Apple Store (gratis, iPhone, iOS 6.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.